STARA DAMA I DALJE U STRAHU: Kazna Juventusu biće preispitana 22. maja
Foto: Tano Pecoraro/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

SERIJA A

STARA DAMA I DALJE U STRAHU: Kazna Juventusu biće preispitana 22. maja

Fudbal -

Italijansko sportsko pravosuđe preispitaće 22. maja kaznu oduzimanja 15 bodova fudbalskom klubu Juventus zbog navodne računovodstvene prevare.

Apelacioni sud je u januaru oduzeo Juventusu 15 bodova pošto je klub proglašen krivim za sticanje kapitalne dobiti na nezakonit način prilikom transfera igrača i "sređivanje knjiga", ali je posle žalbe ta kazna suspendovana 20. aprila i crno-belima je vraćeno 15 bodova.

To pitanje je vraćeno Saveznom apelacionom sudu na novu procenu, pošto se traže pojašnjenja i izmene na osnovu novih dokaza i očekuje se smanjenje kazne.

Kako su preneli italijanski mediji, kazna oduzimanja bodova je izvesna i najverovatnije će iznositi devet bodova, što je cifra koju je prvobitno tražio Savez.

Sada je glavno pitanje da li će se kazna primeniti na ovu sezonu ili će se odložiti za sledeću 2023/2024.

Juventus
foto: Roberto Bregani / Zuma Press / Profimedia

Juventus će znati odluku 22. maja, pre utakmice sa Empolijem, odnosno dva kola pre kraja prvenstva u kome se crno-beli bore za plasman u Ligu šampiona.

Juventus je trenutno drugi na tabeli, poziciji koja vodi u kvalifikacije za najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Torinska ekipa može u to takmičenje i ako ove sezone osvoji Ligu Evropa, a trenutno je u polufinalu i čeka je dvomeč protiv Sevilje.

Zbog finansijskih nepravilnosti podnete su optužbe protiv većine bivših čelnika Juventusa, uključujući i predsednika Andreu Anjelija, koji su podneli ostavke. Građansko suđenje je odloženo do 26. oktobra, pošto drugi sud mora da odluči gde će se ono održati.

To je suđenje odvojeno od sistema sportskog pravosuđa i oduzimanja bodova.

Žalba je delimično prihvaćena da se suđenje premesti iz Torina u Milano ili Rim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track