SPEKTAKAL KAKAV FUDBALSKA SRBIJA NE PAMTI! Ludnica na tribinama i RAT na terenu: OFK srušio Zemun i preuzeo lidersku poziciju!
Foto: Nenad Kostić

srpska liga beograd

SPEKTAKAL KAKAV FUDBALSKA SRBIJA NE PAMTI! Ludnica na tribinama i RAT na terenu: OFK srušio Zemun i preuzeo lidersku poziciju!

Fudbal -

Fudbaleri OFK Beograda su u derbiju 27. kola Srpske lige Beograd savladali Zemun rezultatom 1:0 i tako došli nadomak plasmana u viši rang.

Strelac jedinog gola na meču bio je Andrija Kaluđerović u 28. minutu utakmice.

Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

U spektakularnoj atmosferi, koja se ne viđa na utakmicama Superlige, a kamoli u nižim rangovima takmičenja, Romantičari su i pored činjenice da su više od sat vremena bili sa igračem manje, uspeli da sruše Zemunce.

Od 34. minuta tim trenera Sime Krunića imao je igrača manje, pošto je Srđan Jovanović nakon jednog starta pokazao drugi žuti karton Ognjenu Mimoviću, ali i pored toga uspeli su da sačuvaju prednost i osvoje zlata vredne bodove.

Oba tima sada imaju po 58 osvojenih bodova, ali OFK je uspešniji u međusobnim duelima i zbog toga će preuzeti lidersku poziciju na tabeli. Iako su do kraja prvenstva ostala tri kola, mnogi smatraju da putnik u Prvu ligu Srbije odlučen danas u Gornjoj varoši.

ZEMUN - OFK BEOGRAD 0:1 (Kaluđerović 28. minut)

TOK MEČA:

Kraj meča! Zlata vredna pobeda OFK Beograda!

90. minut - OFK Beograd se uspešno brani! Jovanović je pokazao da će se igrati još četiri minuta.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

77. minut - Očajan šut Ademija iz sjajne pozicije. Propala je dobra šansa Zemunaca.

72. minut - Sjajno se brani OFK Beograd. Zemunci ne uspevaju da probiju bedem gostiju.

61. minut - Odlična šansa za Zemun. Posle sjajnog centaršuta, Dakić je glavom zahvatio loptu, ali ona je prošla pored stativi. Žestoka ofanziva Zemunaca!

50. minut - Zemun diktira tempo u drugom poluvremenu. Domaći tim opseda gol gostiju.

Brutalna prozivka navijača Zemuna - razvili ogroman transparent na kome piše: "Nema više ideala, Zvezdina ste filijala"

Zemun - OFK
foto: Kurir sport

Počelo je drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena.

45+ minut - Udarac Svetličića završio je iznad prečke.

40. minut - Taktička izmena Krunića nakon crvenog kartona, iz igre je izašao strelac jedinog gola Andrija Kaluđerović.

34. minut - Kakav šok za goste! Ognjen Mimović dobio je drugi žuti karton i OFK Beograd će do kraja meča imati igrača manje na terenu! Besni su gosti zbog odluke arbitra Srđana Jovanović, smatraju da su žestoko oštećeni!

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

28. minut - GOL! OFK Beograd vodi 1:0, strelac je Andrija Kaluđerović! Kakav šok domaćim navijačima priredio je bivši fudbaler Crvene zvezde. Nakon odbrane golmana Zemuna, lopta se odbila do Kaluđerovića, koji ju je rutinski levom nogom sproveo u mrežu. Sada će Zemun morati ozbiljnije da krene ka golu gostiju, jer OFK trijumfom preuzima lidersku poziciju!

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić
FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić
FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

Navijači OFK Beograd u većem broju sada dolaze na istočnu tribinu stadiona u Zemunu! Imaće sada i gosti ozbiljnu podršku svojih pristalica!

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

24. minut - Prvi žuti karton na meču! Filip Kasalica je dobio opomenu zbog grubog starta.

19. minut - Golman Stanković spasao gol gostiju! Ademi je imao fantastičnu priliku, uputio je sjajan šut, ali golman OFK Beograda bio je na visini zadatka. Bila je to najbolja šansa u dosadašnjem delu meča.

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

10. minut - Kakva šansa za OFK Beograd. Filip Minić je imao sjajnu priliku da donese prednost gostima, ali njegov udarac završio je pored stative. Žestok presing OFK Beograda.

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

Meč je počeo!

Sjajna atmosfera na stadionu u Zemunu!

Navijači domaćeg tima pred start meča napravili su sjajnu koreografiju na tribinama. Atmosfera kakvu smo imali priliku da vidimo samo na večitim derbijima ove sezone.

00:33

Spektakl na utakmici Treće lige

Zemun - OFK
foto: Printscreen

Velika gužva ispred stadiona u Gornjoj varoši

00:15

Gužva pred derbi Zemun -OFK

Najbolji sudija deli pravdu na beogradskom klasiku!

Fudbalski savez Beograda kao organizator takmičenja maksimalno ozbiljno shvatio je subotnju utakmicu, pa je sudijska palica prepuštena najbolje kotiranom srpskom arbitru u FIFA i UEFA - Srđanu Jovanoviću.

Zemun OFK
foto: Nenad Kostić

Zemun na svom terenu dočekuje OFK Beograd u derbiju 27. kola Srpske lige Beograd, utakmici koja je od ogromnog značaja za oba tima.

Ulog je veliki, pa ne čudi što su sve oči fudbalske javnosti uprte ka stadionu u Gornjoj varoši. Pobeda ili remi gotovo sigurno će omogućiti Zemunu povratak u drugi rang, odnosno Prvu ligu Srbije. "Romantičarima" igra samo trijumf, pa će imati delikatniji zadatak, posebno što će igrati u gostima.

Do prošlog vikenda Zemun je imao prednost od pet bodova i komotnu situaciju, a onda su kiksnuli protiv BSK Borče u gostima (0:0). Tako su otvorili vrata nadanja OFK Beogradu da mogu napraviti veliki preokret i domoći se višeg ranga.

Fudbalski savez Beograda kao organizator takmičenja maksimalno ozbiljno shvatio je subotnju utakmicu. Obezbeđen je direktan prenos na TV Arena sport, a pravdu na meču deliće najbolje rangirani srpski sudija u UEFA i FIFA - Srđan Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track