PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA: Crno-beli obezbedili mesto u najelitnijem takmičenju
Foto: Screenshot

Veliki uspeh

PARTIZAN U LIGI ŠAMPIONA: Crno-beli obezbedili mesto u najelitnijem takmičenju

Fudbal -

Omladinski tim Partizana obezbedio je dva kola pre kraja titulu prvaka Srbije, samim tim i učešće u Ligi šampiona.

Igrači do 19 godina su u 28. kolu savladali Novi Pazar sa 2:0 i tako dva kola pre kraja stekli nedostižnih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

Ovu generaciju crno-belih predvodi sa klupe Nenad Stojaković.

Strelci za Partizan u pobedi nad Pazarcima bili su štoper Stefan Nikolić i desno krilo Bogdan Mirčetić.

Ovo znači da će Srbija imati dva predstavnika naredne sezone u UEFA Ligi mladih. U šampionskoj stazi igraće Partizan koji je to pravo stekao kao prvak države, a nešampionskoj Crvena zvezda na osnovu činjenice da ju je tamo odveo seniorski tim osvajanjem titule u toj konkurenciji.

Crno-beli će se takmičiti po nokaut principu i ako prođu dva kola izboriti za narednu fazu. Zvezda će biti u grupi, odakle samo prvoplasirani ide direktno u osminu finala, drugi u baraž.

Treneru Nenadu Stojakoviću u radu su pomagali pomoćnici Miroslav Vulićević i Srđan Glođović, dok je za golmane bio zadužen Jasmir Hatunić.

Najefikasniji u prvenstvu je bio Bogdan Mirčetić sa 17 golova, dok je dva manje postigao Vanja Vlahović. On je u međuvremenu prodat Atalanti. Deo ove generacije su Samed Baždar, Mihajlo Petković, Janko Jevremović i Matija Stjepanović, koji su tokom sezone bili deo seniorskog tima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track