STUDENTI SE UJEDINILI: Srpska omladina prikuplja novčana sredstva da deci iz Orahovca i Velike Hoče otvore školu fudbala!
Foto: srpska omladina za Kosmet

prava akcija

STUDENTI SE UJEDINILI: Srpska omladina prikuplja novčana sredstva da deci iz Orahovca i Velike Hoče otvore školu fudbala!

Fudbal -

Studenti beogradskih univerziteta su oformili humanitarnu organizaciju "Srpska omladina za Kosmet" i pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstva za školu fudbala za decu Orahovca i Velike Hoče sa Kosova i Metohije.

Za to im je potrebno 10.000 evra, a kako kaže jedan od organizatora do sada su sakupili 2.500 evra. Pored toga, mališane će trenirati poznata imena našeg fudbala sa kojima trenutno pregovaraju.

srpska omladina za Kosmet
foto: srpska omladina za Kosmet

- Sve je u procesu. Projekat je ozbiljan. Još uvek zvanično ne mogu da kažem o kojim sportistima je reč jer smo u pregovorima sa ozbiljnim imenima iz našeg sveta sporta. Oni bi trebalo da deci drže časove fuidbala, treniraju sa njima, naravno i da se druže. Fudbalski treninzi će se održavati na fudbalskom terenu u Velikoj Hoči sa dva trenera i jednim kordinatorom. Treninzi su počeli prvog maja i trajaće do prvog oktobra. Ovaj projekat će omogućiti prihode u periodu trajanja za petoro ljudi sa Kosova i Metohije koji će učestvovati u relaizaciji projekat - kaže Filip Živanović ispred omladine i dodaje:

srpska omladina za Kosmet
foto: srpska omladina za Kosmet

- Cilj je fizička aktivnost mališana i skretanje misli sa teške svakodnevice sa kojima se susreću. Najvažnije je i mogućnost bavljenja sportom da razviju veštine i steknu nova prijateljstva. Projekat je odlično starovao. Do sada samo skupali 2.500 evra od potrebnih 10.000 evra. Pored redovnih treninga biće organizovani turniri i prijateljske utakmice sa drugim školama fudbala na Kosovu i Metohiji kako bi deca imala priliku da primene stečeno znanje u realnoj igri, steknu iskustvo igranja utakmica i poboljšaju svoje sposobnosti. Sve informacije možete pronaći na našem Instagram profilu Srpska Omladina za kosmet - kaže Živanović koji je pozvao sve ljude da se priključe akciji pod parolom "Srpstvuj delom hrabro i odlučno! Kako radili tako nam Bog Pomogao".

Kurir sport / Lj.Stanišić

00:42

Novak Đoković probao novi ekstremni sport, mnogi ne bi imali hrabosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track