OVOG SLOVENCА POVEZUJU SA CRVENOM ZVEZDOM: Šta on kaže o mogućem dolasku u Beograd? Želi li da obuče crveno-beli dres?
Foto: Printskrin/Jutjub

moguće pojačanje

OVOG SLOVENCА POVEZUJU SA CRVENOM ZVEZDOM: Šta on kaže o mogućem dolasku u Beograd? Želi li da obuče crveno-beli dres?

Fudbal -

Crvena zvezda želi da napravi moćan tim za Ligu šampiona. Uprava kluba dobila je preporuke za mnoge fudbalere iz inostranstva.

Žan Vipotnik
foto: Printskrin/Jutjub

Jedan od onih koji se dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom jeste i mladi Slovenac Žan Vipotnik (20). Centarfor Maribora i reprezentativac Slovenije ne bi imao ništa protiv da se od jula preseli u Beograd.

Žan Vipotnik
foto: Nogomania

Prema pisanju portala iz Slovenije Nogomania, Maribor je Žana Vipotnika stavio na transfer listu i on će sigurno biti prodat ovog leta.

- Lepo je čuti da je ovakav klub zainteresovan za mene. Znamo da će igrati u Ligi šampiona sledeće sezone. Crvena zvezda je zaista veliki klub, na kraju, to je bivši šampion Evrope. Uzećemo sve ovo u obzir i na kraju proceniti šta bi bilo najbolje za moj razvoj i karijeru - rekao je Žan Vipotnik.

Cena nije zanemarljiva, navodno Slovenci traže 3.500.000 evra za njega. Odbili su 2,8 miliona evra od zagrebačkog Dinama, jer im navodno klubovi iz Portugala i Francuske nude milion više. Tamošnji mediji pišu da se takav igrač pojavi jednom u 100 godina!

- Voleo bih da rešim svoj status što je pre moguće. Nisam nestrpljiv, samo želim da znam gde sam. Znam da se već neko vreme mnogo priča o klubovima i transferu, lepo je što su zainteresovani za vas. Želim da pokušam u nekoj jačoj ligi, mislim da je to normalno za igrača u mojoj situaciji i u mojim godinama - rekao je Žan Vipotnik.

Interesovanje za robusnog Slovenca pokazalo je i nekoliko klubova iz Italije, ali i zagrebački Dinamo.

Poslednji fudbaleri iz Slovenije koji su nosili dres Crvene zvezde bili su Nejc Pečnik i Dejan Kelhar. Oni su došli u Beograd na poziv trenera Slaviše Stojanovića i vratili titulu na Marakanu posle sedam godina. I danas uživaju klutni status među navijačima crveno-belih.

Ranije, Slovenci koji su ostavili traga u Crvenoj zvezdi su Milenko Aćimović, Marko Elsner i Ivan Toplak.

Kurir sport/Nogomania

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track