MANČESTER SITI JE DRUGI FINALISTA LŠ! Real ostao "bez krune" na Etihadu - Španci PONIŽENI u SPEKAKLU koji će se pamtiti! VIDEO
Foto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liga šampiona

MANČESTER SITI JE DRUGI FINALISTA LŠ! Real ostao "bez krune" na Etihadu - Španci PONIŽENI u SPEKAKLU koji će se pamtiti! VIDEO

Fudbal -

Večeras smo dobili i drugog finalistuLige šampiona! Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom stadionu Real Madrid rezultatom 4:0, pa će se u borbi za "ušati" trofej boriti protiv Intera.

Podsetimo, fudbaleri Mančester sitija i madridskog Reala u prvom meču odigrali su nerešeno - 1:1!

Građani su maksimalno ofanzivno ušli u današnju utakmicu, i od prvog minuta pitali su se za sve što se događalo na terenu, dok je španski velikan izgledao poput neke amaterske ekipe, koja ni sama ne zna gde se našla.

Ređali su domaćini šanse, a do vođstva su stigli u 22. minutu. Posle sjajne akcije fudbalera Mančestera, De Brujne je perfektnom asistencijom pronašao Silvu, koji je snažnim udarcem zatresao gol Reala, a Kurtoa u ovoj situaciji nije imao nikakve šanse!

Nastavili su igrači Sitija u istom ritmu, pa je prednost duplirana 15 minuta kasnije, i ponovo se u strelce upisao isti igrač, s tim što je Bernardo Silva ovog puta postigao gol glavom. Golu je prethodila sjajna šansa Gundogana, koji je naterao Kurtou da interveniše, a Portugalac je bio na pravom mestu u pravo vreme i lako postigao svoj drugi pogodak na današnjem meču!

U 35. minutu fudbaleri Reala prvi put su uputili udarac ka golu Mančestera, i tada je malo falilo da se rezultat na semaforu promeni. Toni Kros je sa nekih 25 metara opalio po lopti, koja je završila na prečki, pa je domaći tim u ovoj situaciji imao mnogo sreće.

1 / 7 Foto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

U drugom poluvreme tempo igre je značajno opao, ali su Građani i dalje držali konce u svojim rukama, dok su gosti bili bez ikakve ideje kako doći do gola Sitija.

Haland je najpre mogao da stavi tačku na ovaj meč u 73. minutu! Tada je Norvežanin izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali je Kurtoa odbranio njegov udarac, dok se lopta od prečke odbila u gol aut. Tri minuta kasnije, posle oštrog centaršuta Militao je na nespretan način sproveo loptu u sopstvenu mrežu, a pre toga je loptu zakačio Akanđi, i tada je već bilo jasno koji tim će protiv Intera igrati u finalu Lige šampiona!

A onda, u prvom minutu nadoknade vremena sudbinu španskog kluba zapečatio je Alvarez nakon sjajne akcije Mančester sitija!

Finale najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi na programu je 10. juna, i igraće se na stadionu "Ataturk" u Istanbulu!

Uživo,

Mančester siti - Real Madrid: 4:0

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica! Mančester siti je drugi finalista Lige šampiona!

90. minut - GOOOOL! Alvarez je postigao i četvrti gol za Mančester siti!

82. minut - Mogli su gosti do utešnog gola, ali je Ederson sjajnom intervencijom to sprečio! Vaskez je oprobao svoj udarac iz dobre pozicije, međutim brazilski golman je odbranio njegov šut!

76. minut - GOOOOOL! Mančester siti vodi rezultatom 3:0! Posle oštrog centaršuta Militao je na nespretan način sproveo loptu u sopstvenu mrežu, a pre toga je loptu zakačio Akanđi! Deluje da je sada već jasno koji tim će protiv Intera igrati u finalu Lige šampiona!

73. minut - Mogao je Haland da i definitvno stavi tačku na ovu utakmicu, ali je Kurtoa novom, maestralnom intervencijom spasao svoju mrežu!

Erling Haland
foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

69. minut - U prvom poluvremenu smo gledali spektakl, a sada deluje kao da je sve rešeno. Pokušavaju gosti da pronađu put ka golu "građana", ali defanzivcni Sitija uspešno otklanjaju svaku potencijalnu opasnost!

63. minut - Umesto Modrića, na terenu je Ridiger!

57. minut - Opao je ritam utakmice u drugom poluvremenu, igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca, s tim da igrači Sitija i dalje imaju veći posed lopte!

Mančester siti
foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

51. minut - Alaba je sjajno izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara, ali se Ederson ispružio koliko je mogao i pobrinuo da rezultat ostane nepromenjen!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

42. minut - Nastavlja se dominacija domaćeg tima, Real ne uspeva da kroz posed iznese loptu na drugu polovinu terena, pitanje je trenutka kada će pasti i treći gol!

37. minut - GOOOOL! Mančester siti je duplirao prednost! Ponovo je Bernardo Silva strelac, a ovog puta protivničku mrežu je zatresao glavom! Golu je prethodila sjajna šansa Gundogana, koji je naterao Kurtou da interveniše, a Portugalac je bio na pravom mestu u pravo vreme i lako postigao svoj drugi pogodak na današnjem meču!

35. minut - Malo je falilo da Real Madrid poravna rezultat, ovo je bila najbolja prilika za gostujući tim na današnjem susretu! Toni Kros je sa nekih 25 metara opalio po lopti, koja je završila na prečki! Imali su igrači Mančester sitija sreće u ovoj situaciji!

Luka Modrić
foto: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

31. minut - Deluje kao da su se igrači Reala "probudili" nakon primljenog kluba, izabranici Karla Anćelotija stvorili su dve polu šanse, ali to nije bilo dovoljno za promenu rezultata!

23. minut - GOOOOOl! Vodi Mančester rezultatom 1:0! Posle sjajne akcije domaćeg tima, De Brujne je perfektnom asistencijom pronašao Silvu, koji je snažnim udarcem zatresao gol Reala, a Kurtoa u ovoj situaciji nije imao nikakve šanse!

21. minut - Rezultat se još uvek nije promenio, a najzaslužniji za to je fenomenalni Kurtoa. Ponovo je Haland glavom šutirao, ali je iskusni golman sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu!

19. minut - Fudbaleri Reala ne uspevaju da povežu dva dodavanja, a kamoli da zaprete ozbiljnije, dominacija Mančester sitija kakva se odavno nije videla!

13. minut - Posle sjajnog centaršuta Griliša, Haland je šutirao glavom, a Alaba je sa gol linije izbacio loptu!

Erling Haland
foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

7. minut - Odličan početak Mančester sitija! Ofanzivno su krenuli fudbaleri domaćeg tima i doslovno su saterali protivnika u šesnaesterac, novu priliku imao je Rodri, ali je njegov udarac završio malo pored dalje stative!

4. minut - Voker je uputio prvi udarac ka golu Reala, ali je lopta otišla daleko iznad prečke!

1. minut - Počela je utakmica!

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnji meč:

Mančester siti: Ederson - Voker, Dijaš, Akanđi - Stons, Rodri, Gundogan, De Brujne - Bernardo Silva, Griliš - Haland

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga – Modrić, Kros, Valverde – Rodrigo, Benzema, Vinisijus.

Napadačke zveri poput Holanda i Benzeme obećavaju golove, ali je vrlo moguće da ukupni pobednik bude odlučen posle produžetaka ili penala.

Prva utakmica između fudbalera Reala i Mančester sitija nije razočarala. Završena je remijem 1:1, a igrači oba kluba pokazali su da imaju mnogo rezervi za večerašnji, odlučujući duel od 21 čas na gradskom stadionu u plavom delu Mančestera.

Poveo je "kraljevski klub" golom Vinisijusa Žuniora u 36. minutu u prvom meču, da bi izjednačenje doneo Kevin de Brujne u 67. minutu.

Real Madrid
foto: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

Kladionice "građane" vide kao apsolutne favorite (1,60), dok se Realu daju daleko manje šanse (5,65) za prolazak u finale u Istanbulu 10. juna. Pep Gvardiola ima spremnu i zdravu ekipu, nabildovanu uspesima u Premijer ligi, gde će odbrana titule posle višemesečne trke sa Arsenalom sada biti samo stvar rutine.

Karlo Ančeloti ima vremešnu ekipu, čiju okosnicu čine veterani - Luka Modrić, Karim Benzema i Toni Kros. Mediji u Španiji tvrde da će štoperski tandem činiti povratnik Dijego Militao i David Alaba, dok će se junak prošlog meča Antonio Ridiger, koji je Erlinga Holanda stavio u džep, preseliti na klupu. To je odluka italijanskog stručnjaka i valja videti da li su španski novinari bili u pravu.

Veliki Karlo Ančeloti

Karlo Ančeloti jedan je od najvećih trenera svih vremena. Večeras će imati priliku da postane trener sa najviše utakmica u Ligi šampiona. Slavni Italijan ima 190 mečeva u elitnom UEFA takmičenju, koliko i ser Aleks Ferguson. Ančeloti je u Ligi šampiona, pored Reala, vodio Milan, PSŽ, Čelsi i Bajern.

Biće zanimljivo videti postavke i taktičko nadmudrivanje oba trenera. Ulog je ogroman, a pravo za odlazak u glavni grad Turske stiče samo pobednik, pa otuda ne bi čudilo da utakmica bude prilično zatvorena i da se odluči posle produžetaka, ili možda čak i penala. Mada, i jedni i drugi sezonama već igraju na golove i u napadu imaju prave zveri.

- Da budem iskren, ovo je ostvarenje sna. Znam da još nismo uzeli trofeje, ali san je uopšte biti u ovoj poziciji. Mi smo jedini tim u Evropi koji se bori za sve trofeje. Premijer liga još nije gotova, siguran sam da će Arsenal da pobedi na preostale dve utakmice. Sada nas čeka revanš s Realom pred našim navijačima. To je neverovatno dostignuće i nadam se da ćemo završiti posao - rekao je Gvardiola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track