LJUBAV, STRAST I EMOCIJA - VELIKI MURNJO BRIZNUO U PLAČ! Kada vas pitaju šta je to FUDBAL, pokažite im SNIMAK slavnog Portugalca!
Foto: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

ČISTA EMOCIJA

LJUBAV, STRAST I EMOCIJA - VELIKI MURNJO BRIZNUO U PLAČ! Kada vas pitaju šta je to FUDBAL, pokažite im SNIMAK slavnog Portugalca!

Fudbal -

Fudbal je nekima sve - najveća ljubav i najveća emocija...

Proslavljeni fudbalski stručnjak Žoze Murinjo bio je izuzetno emotivan nakon plasmana svoje Rome u finale Lige Evrope.

Roma je u revanšu polufinala u Leverkuzenu odigrala 0:0 protiv Bajera, tako sačuvala prednost iz prvog meča (1:0) i izborila plasman u veliko finale Lige Evrope.

Prošle godine Murinjo je doneo Romi prvi evropski trofej posle više od šest decenija čekanja, pošto je sa italijanskim timom osvojio u Tirani Ligu konferencija. Godinu dana kasnije, neponovljivi Portugalac uveo je popularnu Vučicu u novo finale.

Čim je sudija označio kraj meča, trofejnog Portugalca preplavile su emocije. Plakao je Murinjo od sreće, kao da mu je ovo najveći uspeh u karijeri.

Iako je osvojio sve što se osvojiti može, šampionske titule u četiri države, dva puta Ligu šampiona (Porto, Inter), Kup UEFA (Porto), Ligu Evrope (Junajted), Ligu konferencija (Roma) - ovo je za Murinja bilo posebno emotivno pražnjenje.

Rimljane u borbi za trofej očekuje Sevilja, koja je nakon produžetka savladala Juventus rezultatom 2:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track