GVARDIOLA SUMNJA U SPOSOBNOST ŠPANIJE DA ISKORENI RASIZAM: Ovde su nefleksibilni, oni znaju šta moraju da rade!
Foto: AP Photo/Manu Fernandez

PRIMERA

GVARDIOLA SUMNJA U SPOSOBNOST ŠPANIJE DA ISKORENI RASIZAM: Ovde su nefleksibilni, oni znaju šta moraju da rade!

Fudbal -

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola pozvao je španske fudbalske čelnike da slede primer engleske Premijer lige u iskorenjivanju rasizma na svojim stadionima, istovremeno pokazujući pesimizam u pogledu sposobnosti Španije da to postigne.

Rasne uvrede kojima je prošle nedelje bio izložen brazilski napadač Real Madrida Vinisijus tokom prvenstvene utakmice u Valensiji izazvale su negodovanje širom Evrope.

Pep Gvardiola
foto: AP Photo/Jon Super

"Španska liga bi trebalo da uči od Premijer lige. Ovde su nefleksibilni. Oni znaju šta moraju da rade. Možemo se nadati da će se stvari u Španiji poboljšati ali nisam optimista. Poznajem Španiju i nisam optimista", rekao je Katalonac na konferenciji za novinare.

"Kazne mogu pomoći, ali da li će se nešto promeniti u Španiji? Rasizam je univerzalni problem. Moramo priznati da je raznolikost snaga, a mi smo daleko od toga", dodao je Gvardiola.

Nakon ponovljenih uvreda na račun Vinisijusa, španske vlasti su obećale da će energično delovati kako bi ojačale svoju borbu protiv rasizma u španskom fudbalu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track