DRAMATIČAN PUT DO PREMIJER LIGE: Kapiten Lutona se SRUŠIO NA ZEMLJU, odnela ga hitna - ekipa igrala za njega i izborila viši rang
Foto: MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

engleski fudbal

DRAMATIČAN PUT DO PREMIJER LIGE: Kapiten Lutona se SRUŠIO NA ZEMLJU, odnela ga hitna - ekipa igrala za njega i izborila viši rang

Fudbal -

Fudbaleri Lutona plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u Londonu u finalu plej-ofa Čempionšipa posle jedanaesteraca pobedili Koventri sa 6:5, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

Na londonskom stadionu Vembli, Luton je poveo u 23. minutu golom Džordana Klarka, a izjednačio je Gustavo Hamer u 66. minutu.

Posle toga nije bilo golova i odigrani su produžeci, a u 117. minutu posle upotrebe VAR tehnologije poništen je gol igrača Lutona Džoa Tejlora zbog igranja rukom.

Posle toga izvedeni su jedanaesterci, a igrači Lutona pogodili su svih šest - Karlotn Moris, Džo Tejlor, Marvelos Nakamba, Džordan Klark, Luk Beri i Den Pots.

Prvih pet penala pogodili su igrači Koventrija - Metju Goden, Viktor Đekereš, Ben Šif, Džoš Ekles i Lijam Keli, a poslednji penal promašio je Fankati Dabo.

Kapiten Lutona Tom Lokjer odveden je u bolnicu nakon što se srušio na travu u osmom minutu.

Njemu je nekoliko minuta ukazivana pomoć na terenu, a zatim je na nosilima iznet sa terena.

Luton je putem društvenih mreža saopštio da je kapiten svestan i da razgovara sa porodicom i da će biti podvrgnut dodatnim pregledima.

Tom Lokjer, Luton
foto: MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luton se plasirao u elitni rang prvi put od sezone 1991/1992.

Koventri je pokušavao da se plasira u Premijer ligu prvi put od sezone 2000/2001.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track