BAHAR NAJAVIO VISOKE CILJEVE: Večiti derbi mi je bitan, ali primarni cilj je uspeh u Evropi! TERZIĆ: Počinje nova era Zvezde
Foto: Nenad Kostić

Svečano na Marakani

BAHAR NAJAVIO VISOKE CILJEVE: Večiti derbi mi je bitan, ali primarni cilj je uspeh u Evropi! TERZIĆ: Počinje nova era Zvezde

Fudbal -
1 / 17 Foto: Nenad Kostić

Izraelski stručnjak Barak Bahar od danas je i zvanično novi trener Crvene zvezde.

Izraelac će naredne tri godine biti šef struke na stadionu "Rajko Mitić", a tim povodom na stadionu "Rajko Mitić" upriličena je konferencija za medije.

Prvi je reč uzeo Zvezdan Terzić.

-Ovde smo se okupili zbog budućnosti Crvene zvezde. Budućnost je s Barakom Baharom. Ovde su i njegovi saradnici. Zadovoljstvo mi je da kasnije i njih predstavimo. Dolazi oformljen tim koji je pokazao da zna da radi svoj posao.

-Vreme je da podignemo lestvicu očekivanja. Počinje nova era Crvene zvezde. Treba nam sveža krv. Treba nam restart. Uz poštovanje svih koji su do sada doneli mnogo radosti.

-Bahar je bio želja Zvezde i prošlog leta, a aktivno radimo na angažovanju pojačanja.

Barak je potom odgovarao na pitanja novinara.

-Srećan sam što sam ovde i što vas vidim u ovolikom broju. Zvezda je klub sa velikom istorijom. Pogledao sam muzej, impresivan je. Video sam kakve su legende igrale. Zatim, navijači. U nedelju sam video delić te atmosfere, ostavili su snažan utisak na mene.

Uslov da odigra meč sa Novakom.

-Terzić je dva puta dolazio u Izrael. Video sam koliko mu je stalo da dođem u Beograd. Svi su znali sve o meni. To me je impresioniralo. Znali su i da sam kao mali igrao tenis. Kroz šalu sam rekao da ću doći u Crvenu zvezdu ako mi dogovore jedan meč sa Novakom Đokovićem.

Primarni cilj je Evropa

-Klub je najbolji u Srbiji, tu nema dileme, večiti derbi mi je jako važan. Moj DNK i DNK kluba je da imamo dobre rezultate u Evropi. Očekivanja su visoka, ali imam predstavu da je primarni cilj da napravimo uspeh u Evropi.

Počela analiza tima

- Prethodnih nedelja sam radio sa rukovodstvom na tome da upoznam tim i da vidimo šta je potrebno da se unapredi. Spremni smo da radimo naporno kako bismo napravili iskorak, a zadovoljstvo mi je što se razumem sa čelnicima kluba.

Nije zabrinut zbog visokih očekivanja

- Da ne verujem u Zvezdu ne bih bio danas ovde. Razmišljam o narednim koracima. Rezultat je važan, ali do njega je potrebno mnogo rada i odricanja. Uveren sam da mogu da ispunim očekivanja, a od igrača očekujem hrabrost, trud i pamet.

Zvezda se neće obrukati u Evropi

- Daću sve od sebe kako bismo pobedili svakog rivala, a ono što je bitno je da se nećemo obrukati ni protiv jednog rivala. Igrećemo napadački, ali nećemo zanemariti ni defanzivne obaveze.

Bahar neće dovoditi igrače iz Makabija

- Obećao sam Makabiju da neću povesti sa sobom igreče iz Haife i držaću se tog dogovora.

Bivši igrač Zvezde jedan od izvora informacija

- Svestan sam očekivanja, ponekad je potrebno igrati i protiv veoma defanzivnih timova, ali to sam iskusio i u Izraelu. Razgovarao sam sa Bogdanom Planićem i još nekim ljudima iz Srbije i stekao predstavu.

Nije imao dileme oko dolaska u Zvezdu

- Već i prilikom prvog sastanka sam želeo da potpišem ugovor sa Zvezdom, ali sam zahtevao desetak dana da razmislim i tada smo postigli dogovor.

Barak predstavio saradnike

- Trener golmana ja veoma važan u mom timu i zadužen je za prekide. Voleo bih da budemo efikasniji iz tog segmenta. Takođe, moj prvi pomoćnik ima ulogu trenera, dok sam ja više menadžer. Imamo i mentalnog trenera

Bahar je rođen 21. septembra 1979. godine, a trenersku karijeru započeo je u Ironi Kirjat Šmoni, gde je startovao kao asistent, da bi ubrzo u potpunosti preuzeo tim i osvojio Kup Izraela.

Već 2015. godine pravi iskorak, postaje trener Hapoel Ber Ševe i osvaja tri šampionske titule, kao i dva Superkupa.

Nije to moglo da prođe nezapaženo, pa je seo na klupu Makabija iz Haife i za tri sezone, osvojio isto toliko titula, kao i još jedan Superkup.

U aktuelnoj sezoni je uspeo da sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminiše Olimpijakos, Apolon i upravo Crvenu zvezdu, da bi u grupnoj fazi upisao trijumf protiv čuvenog Juventusa. Nema sumnje da je reč o jednom od najperspektivnijih trenera u Evropi, koji je već osvojio 10 trofeja, tako da, Zvezdu čeka izuzetno napadački fudbal u sezoni koja je pred nama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track