OZBILJNI RADOVI NA MARAKANI, SVE TREBA DA BUDE SPREMNO ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda postavlja najmoderniju hibridnu podlogu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

vrhunski

OZBILJNI RADOVI NA MARAKANI, SVE TREBA DA BUDE SPREMNO ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda postavlja najmoderniju hibridnu podlogu

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda se uveliko priprema za predstojeću sezonu, a kako bi uslovi bili na vrhunskom nivou, klub je započeo proces rekonstrukcije glavnog terena i postavljanja najmodernije travnate podloge u Evropi na stadionu “Rajko Mitić”.

Crvena zvezda, Crvena zvezda trava
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-bele u sezoni 2023/24 očekuje takmičenje na tri fronta - grupnoj fazi Lige šampiona, prvenstvu i Kupu Srbije, a kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate i nove istorijske evropske pobede imaće veliku podršku kluba.

Zvezdaška javnost je već obaveštena da je zamena trave na pomoćnom terenu, na kojem prvotimci svakodnevno treniraju uveliko u toku. Sledeći korak je zamena podloge na glavom terenu Marakane, koja će nakon završetka radova, koji su danas započeti biti najmodernija u Evropi.

Radovi na glavom terenu Marakane će se odvijati po sledećim etapama: skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%). Nakon toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu “Rajko Mitić”.

1 / 8 Foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored najkvalitetnijih materijala u proces zamene podloge su uključeni i najbolji izvođači radova na svetu, koji koriste najmoderniju opremu. Tome svedoči činjenica da su učestvovali u postavljanju terena najvećih evropskih i svetskih klubova kao što su Real Madrid, Pari Sen Žermen, Vest Hem, Lester, Bešiktaš, ali i u Rio de Žaneiru na čuvenoj “Marakani”, kao i na stadionu Lusail gde je odigrano finale Svetskog prvenstva u fudbalu prethodne godine.

Očekuje se da glavni teren stadiona “Rajko Mitić” zablista u punom sjaju već 10. jula i da bude u potpunosti spreman za početak nove uspešne sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track