SADA JE I ZVANIČNO! Liverpul predstavio STRAŠNO pojačanje - stiže as Brajtona za ogromnu sumu novca, evo šta kakvi su utisci!
Foto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

premijer liga

SADA JE I ZVANIČNO! Liverpul predstavio STRAŠNO pojačanje - stiže as Brajtona za ogromnu sumu novca, evo šta kakvi su utisci!

Fudbal -

Dosadašnji fudbaler Brajtona Aleksis Makalister potpisao je danas višegodišnji ugovor sa Liverpulom.

Početna cena transfera je 35 miliona funti, a pojedini izvori navode da bi transfer mogao da dostigne i 55 miliona funti, preneo je Skaj.

Mediji su naveli da je ugovor potpisan do juna 2028. godine.

Makalister ;e prošlog oktobra potpisao novi ugovor sa Brajtonom kojim je u klubu trebalo da ostane do leta 2025. godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana. On je iz Argentinosa Juniorsa prešao u Brajton u januaru 2019. godine. Do kraja te sezone igrao je za argentinski klub, a zatim je prvi deo sezone 2019/2020 proveo na pozajmici u Boka Juniors.

Otkako je zaigrao za Brajton, u januaru 2020. godine, Makalister je do sada odigrao 112 utakmica, postigao 20 golova i imao je devet asistencija. Ove sezone je bio jedan od najvažnijih igrača kod trenera Roberta De Zerbija i postigao je 12 golova u svim takmičenjima.

Tokom Svetskog prvenstva u Kataru on se ustalio u reprezentaciji Argentine, počeo je šest utakmica, uključujući i finalnu, u kojoj je ekipa u decembru osvojila trofej.

"Otkako sam osvojio Svetsko prvenstvo, rekao sam da želim da osvajam još trofeja i mislim da će mi ovaj klub u tome pomoći. To je cilj, a kada igraš u ovako velikom klubu, moraš da osvajaš trofeje. To želim", rekao je 24-godišnji Argentinac za klupski sajt.

On je sa Brajtonom ove sezone zauzeo šesto mesto u Premijer ligi, jednu poziciju slabije od Liverpula.

"Ovo je ostvarenje sna, neverovatno je biti ovde, jedva čekam da počnem. Želim da budem u formi od prvog dana priprema, pa je dobro što je sve obavljeno. Radujem se upoznavanju novih saigrača. Ovo je bila fantastična godina za mene, Svetsko prvenstvo i ono što smo uradili u Brajtonu, ali sada je vreme da mislim na Liverpul i pokušam da svakoga dana budem bolji igrač i bolja osoba", dodao je Makalister.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track