KUP PRIJATELJSTVA: Poznati svi četvrtfinalni parovi prestižnog turnira
Foto: Zoran Mućalov

zlatibor

KUP PRIJATELJSTVA: Poznati svi četvrtfinalni parovi prestižnog turnira

Fudbal -

Odigrane su sve utakmice trećeg kola Kupa prijateljstva 2023, a poznati su i svi četvrtfinalni parovi na ovogodišnjem turniru.

Kup prijateljstva 2023 | Četvrtfinale | Petak, 09.06.2023:

11:00 | Šibenik – Osijek

13:00 | Akademija Pandev – Borac Banja Luka

15:00 | Crvena zvezda – Željezničar

17:00 | Partizan – Vojvodina

Direktan prenos svih utakmica obezbeđen je na kanalu Sport Klub 2.

Pročitajte kratke izveštaje sa svih utakmica 3. kola takmičenja.

Zvezda i Osijek u četvrtfinalu

Crvena zvezda je remijem bez golova protiv Slobode iz Tuzle obezbedila prvo mesto u grupi A i plasman u četvrtfinale Soccerbet Kupa prijateljstva 2023. Takođe, ovaj rezultat znači i da je Osijek prošao među osam najboljih ekipa na turniru kao drugoplasirana ekipa iz grupe A.

Utakmica između Crvene zvezde i Slobode iz Tuzle nije obilovala prilikama. Zapravo, najveću šansu na meču videli smo već u drugom minutu kada je igrač Slobode Beganović izbio sam pred golmanom Zvezde Draškićem, ali mu je čuvar crveno-belih sjajno zaustavio udarac.

U nastavku utakmice, Crvena zvezda je preuzela potpunu inicijativu, međutim trostruki osvajači Kupa prijateljstva nisu stvorili neku izglednu priliku. Ređali su se napadi i korneri crveno-belih, ali je na kraju rezultat ipak ostao 0:0.

Kup prijateljstva
foto: Zoran Mućalov

Šibenik ubedljiv na putu do četvrtfinala

Šibenik je sa 3:0 savladao Sutjesku u poslednjem kolu grupne faze Kupa prijateljstva 2023 i tako obezbedio mesto u četvrtfinalu.

Tako su iz grupe C u narednu fazu takmičenja prošli Šibenik i Željezničar, a pošto su dva tima imali isti broj bodova, istu gol razliku i isti broj postignutih golova, žrebom je na kraju odlučeno da Šibenik zauzme prvo mesto u grupi, dok je Željezničar ostao na drugoj poziciji.

Šibenčani su poveli već u drugom minutu kada je centarfor Mrkić sjano iskoristio jedan dubinski pas i sa ivice kaznenog prostora savladao istrčalog golmana Sutjeske Jankovića.

Narandžasti su na poluvreme otišli sa minimalnim vođstvom, a u drugom delu igre potvrdili su pobedu sa još dva pogotka. Prvo je u 65. minutu “devetka“ Šibenika Mrkić ponovo bio spretniji od Jankovića i uspeo nekako posle duela sa golmanom Sutjeske da ubaci loptu u mrežu za svoj drugi pogodak na današnjoj utakmici.

Konačnih 3:0 postavio je Cinotti koji je, posle jednog karambola ispred gola Sutjeske i posle pogođene prečke i odlične odbrane golmana Jankovića, uspeo da sa pet metara zatrese mrežu protivnika.

Šibenik će u četvrtfinalu igrati protiv Osijeka, dok će Željezničar odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Kup prijateljstva
foto: Zoran Mućalov

Vojvodina preko Sarajeva do četvrtfinala

Vojvodina je u fantastičnom meču nadigrala ekipu Sarajeva i plasirala se među osam najbojih ekipa na Kupu prijateljstva 2023.

Prvo poluvreme ove utakmice bilo je verovatno najbolje poluvreme koje smo gledali do sada na ovogodišnjem turniru, a sva 4 gola postignuta su upravo u prvih 40 minuta.

Vojvodina je povela već u 2 minutu. Sukačev je ubacio nisku loptu sa levog krila, a Hromiš je sjajnim udarcem pogodio donji levi ugao golmana Sarajeva.

Ipak, bordo tim je odgovorio samo dva minuta kasnije i fenomenalnim pogotkom Ljukovca uspeo da poravna rezultat na 1:1. Igrač Sarajeva je šutirao “spoljnom” sa nekih 17-18 metara, a golman Vojvodine Borak je paradom samo još više ulepšao ovaj sjajan gol.

Mreže su potom samo na kratko mirovale, a onda je Vojvodina u 14. minutu ponovo došla do prednosti. Ovoga puta, Sukačev i Hromiš su obrnuli uloge. Hromiš je ubacio loptu sa desne strane, a Sukačev je sa pet metara zakucao loptu u mrežu za novo vođstvo Novosađana – 2:1.

Konačan rezultat postignut je bukvalno u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Igrači Sarajeva napravili su veliku grešku prilikom izvođenja slobodnog udarca na svojoj polovini pošto su im fudbaleri Vojvodine presekli loptu, a Boškan je iskoristio situaciju da iz neposredne blizine savlada golmana bordo tima za 3:1.

U drugom poluvremenu Sarajevo je imalo veliku priliku da smanji prednost protvnika, pošto je u 65. minutu dosuđen penal za njihov tim. Međutim, strelac jedinog gola za Sarajevo na ovoj utakmici Ljukovac nije iskoristio najstrožu kaznu. Šutirao je pored gola i tako je propala poslednja prilika za momke u bordo dresovima da se vrate rezultatski u ovaj meč.

Kup prijateljstva
foto: Zoran Mućalov

Borac sa dva remija prošao dalje

Borac iz Banja Luke je poslednji četvrtfinalista Kupa prijateljstva 2023, pošto je remijem (0:0) u meču protiv Maribora uspeo da osvoji drugo mesto u grupi B.

Borac iz Banja Luke je tako sa dva remija bez golova uspeo da se domogne četvrtfinala.

Podsetimo da su Banjalučani u prvom kolu uspeli da zaustave Partizan i odigraju 0:0 sa crno-belima, a danas su uspeli da zaustave i vrlo neugodnu ekipu Maribora i da sa još jednim rezulatom 0:0 ugrabe poslednju kartu za top 8.

Najbolju priliku na ovoj utakmici videli smo u nadoknadi drugog poluvremena, a propustili su je fudbaleri Borca. Četojević se odlično snašao u kaznenom prostoru, izborio se za poziciju za udarac, ali je njegov snažan šut pogodio prečku.

Borac iz Banja Luke će u četvrtfinalu igrati protiv Akademije Pandev, dok će prvoplasirani tim iz ove grupe Partizan igrati protiv aktuelnog šampiona Vojvodine.

Grupa A:

Crvena zvezda – Sloboda Tuzla 0:0 (0:0)

Tabela: Crvena zvezda 4, Osijek 3, Sloboda Tuzla 1.

Grupa B:

Maribor – Borac Banja Luka 0:0 (0:0)

Tabela: Partizan 4, Borac Banja Luka 2, Maribor 1.

Grupa C:

Šibenik – Sutjeska 3:0 (1:0) 2’, 65’ Mrkić, 71’ Cinotti

Tabela: Šibenik 4, Željezničar 4, Sutjeska 0.

Grupa D:

Vojvodina – Sarajevo 3:1 (3:1) 2' Hromiš, 14' Sukačev, 40' Boškan | 4' Ljukovac

Tabela: Akademija Pandev 6, Vojvodina 3, Sarajevo 0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track