KUP PRIJATELJSTVA: Partizan, Crvena zvezda, Borac i Osijek u polufinalu
Foto: Kup prijateljstva/Zoran Mučalov

Odigrane sve četvrtfinalne utakmice

KUP PRIJATELJSTVA: Partizan, Crvena zvezda, Borac i Osijek u polufinalu

Fudbal -

Odigrane su sve utakmice četvrtfinala na Kupu prijateljstva 2023, a u narednu fazu takmičenja plasirali su se Crvena zvezda, Osijek, Partizan i Borac iz Banja Luke.

Pogledajte parove polufinala na ovogodišnjem turniru.

Kup prijateljstva 2023 | Polufinale | Subota, 10.06.2023:

11:00 | Crvena zvezda – Osijek

13:00 | Partizan – Borac Banja Luka

Kup prijateljstva
foto: Kup prijateljstva/Zoran Mučalov

Osijek prvi polufinalista

Fudbaleri Osijeka plasirali su se u polufinale Kupa prijateljstva 2023 pošto su u prvom četvrtfinalnom meču savladali ekipu Šibenika sa 2:0.

Oba gola Osiječani su postigli glavom i to praktično iz peterca. Prvo je u 29. minutu, posle centaršuta sa leve strane, Solić ostao potpuno sam na pet metara od gola Šibenika i lako glavom sproveo loptu u mrežu za vođstvo Osijeka od 1:0.

Drugi gol, belo-plavi su postigli u 72. minutu posle kornera. Ovoga puta, niko nije obratio pažnju na štopera Prekodravca koji je iz neposredne blizine glavom zatresao mrežu rivala za konačnih 2:0.

Šibenik je najbolju šansu na ovom meču propustio u 75. minutu kada je Novosel izbio sam ispred golmana, ali mu je čuvar mreže Osijeka Marić odbranio udarac.

Kup prijateljstva
foto: Kup prijateljstva/Zoran Mučalov

Borac opet sačuvao mrežu i prošao dalje

Ekipa Borca iz Banja Luke je pobedila Akademiju Pandev minimalnim rezultatom 1:0 i obezbedila plasmanu polufinale Kupa prijateljstva 2023.

Jedini gol na meču postigao je kapiten Borca Sarić sa bele tačke u 29. minutu. Prethodno je Stupar sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, a tamo ga je oborio igrač Akademije Pandev Milošević i sudija je potpuno opravdano dosudio jedanaesterac za Banjalučane.

U nastavku meča Akademija Pandev je stvorila nekoliko solidnih prilika, ali je odbrana Borca na čelu sa sjajnim golmanom Nikolićem izdržala sve nalete makedonskog tima i odbranila prednost stečenu u 29. minutu.

Zanimljivo je spomenuti da ekipa Borca i dalje nije primila nijedan gol na celom turniru. U grupnoj fazi su Banjalučani dva puta odigrali 0:0, a danas su u četvrtfinalu pobedili Akademiju Pandev sa 1:0.

Kup prijateljstva
foto: Kup prijateljstva/Zoran Mučalov

Zvezda lako do polufinala

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Željezničar sa 4:0 i plasirala se u polufinale Kupa prijateljstva 2023.

Crveno-beli su potpuno nadigrali svoje rivale u ovom meču, a konačan rezultat u potunosti opisuje odnos snaga na terenu.

Zvezda je povela već u 9. minutu. Krivokapić je oduzeo loptu igračima Željezničara u opasnoj zoni, poslao je Cvetkoviću na levo krilo, a ovaj je sjajnim pasom pronašao Jovića u petercu kojem nije bilo teško da postigne gol.

Rezultat se dalje nije menjao do kraja prvog poluvremena, ali je zato beogradski tim furiozno otvorio drugi deo igre i u dva minuta praktično rešio pitanje pobednika. Prvo je Popović posle kornera sjano skočio i duplirao prednost crveno-belih u 45. minutu, da bi samo dva minuta kasnije centarfor Ivić iskoristio odličnu asistenciju Krivokapića i povisio vođstvo svog tima na 3:0.

Željezničar je u 57. minutu ostao sa igračem manje, pošto je Alagić dobio drugi žuti karton, a brojčanu nadmoć na terenu Zvezda je iskoristila da postigne još jedan pogodak. U 62. minutu, ponovo je Krivokapić pronašao Ivića u kaznenom prostoru, a devetka crveno-belih je i ovaj put rutinski iskoristila situaciju 1-na-1 da matira golmana Željezničara za konačnih 4:0.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Osijeka. Podsetimo da su se ove dve ekipe već sastale u grupnoj fazi, kada je beogradski tim slavio sa 3:0.

Preokret Partizana za polufinale

Partizan je pobedio aktuelnog šampiona Kupa prijateljstva 2023 ekipu Vojvodine sa 3:1 i tako ugrabio poslednju kartu za polufinale.

Crno-beli su do pobede došli posle preokreta, jer su već od 14. minuta morali da jure prednost Novosađana. Defanzivci Partizana izgubili su loptu na svojoj polovini, a Boškan je to iskoristio da sjajno sa desnog boka uposli Bjelanca kojem nije bilo teško da sa pet metara pogodi praznu mrežu.

Partizan je do poluvremena uspeo da izjednači i to uz dosta sreće. Ugrešić je pokušao da ubaci loptu sa desne strane kaznenog prostora, ona je zakačila fudbalera Vojvodine Kostadinovića, promenila pravac i završila u golu.

Crno-beli su do preokreta stigli u 49. minutu posle zaista sjajne akcije preko leve strane. Nakon centaršuta na drugu stativu, Ugrešić je prebacio loptu glavom na prvu stativu gde je Jovanović sačekao i glavom lako ubacio u mrežu za 2:1.

U 72. minutu, Jovanović je postigao još jedan pogodak. Ovoga puta, odlično mu je asistirao Ćuk koji je sa desne strane poslao nizak centaršut, a Jovanović je rutinski postigao gol iz neposredne blizine za 3:1.

Do kraja utakmice, Vojvodina je uspela samo da ublaži poraz, ali vredi istaći da je gol Rabinija u 79. minutu bio daleko najlepši detalj ove utakmice. Mladi igrač Novosađana je lepo primio loptu na nekih 20-ak metara od gola protivnika, oslobodio se dvojice čuvara i fantastičnim udarcem pogodio gornji desni ugao golmana Partizana.

Partizan će u polufinalu igrati protiv ekipe Borca iz Banja Luke sa kojom je u grupnoj fazi ovogodišnjeg turnira odigrao bez golova 0:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track