HRVATSKA ŽELI DA PREOTME SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Talentom je očarao Evropu, završio je REKORDAN TRANSFER, a komšije ga prisvajaju
Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

OPREZ

HRVATSKA ŽELI DA PREOTME SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Talentom je očarao Evropu, završio je REKORDAN TRANSFER, a komšije ga prisvajaju

Fudbal -

Jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije u Evropi, Petar Ratkov, završio je veliki transfer u Salcburg.

U pitanju je rekordan transfer TSC-a po kojem bi klub iz Bačke Topole trebalo da zaradi čak 4,5 miliona evra.

Ratkov je u nedavno završenoj sezoni odigrao 30 utakmica i na njima postigao devet golova uz četiri asistencije.

Mladi centarfor je rođen 2003. godine i skrenuo je pažnju ljudi iz sveta fudbala sa kompletnog starog kontinenta na sebe igrama u Super ligi.

Salcburg je bio najkonkretniji i uspeo je da obezbedi dolazak visokog fudbalera, kojeg sada prizivaju komšije, odnosno Hrvati.

"Salcburg doveo mladog Srbina koji ima pravo nastupa za Hrvatsku", naslov je članka na sajtu "Index".

Autor je poručio da je Salcburg predstavio Ratkova kao novo pojačanje, zatim je upoznao čitaoce sa likom i delom mladog fudbalera.

Na kraju, "Index" ističe da Ratkov ima pravo da izabere reprezentaciju Hrvatske kao svoju, a zanimljivo je da to čini iako je Ratkov već oblačio dres Srbije.

Doskorašnji član TSC-a je za selekciju do 21 godine igrao šest puta, a za reprezentaciju do 19 godina osam puta. Ukupno je postigao četiri gola za Srbiju.

"Ratkov ima šest nastupa za U21 selekciju Srbije, ali zbog majke Hrvatice ima i hrvatski pasoš. To mu omogućava da u budućnosti odabere i hrvatsku reprezentaciju pod pretpostavkom da dobije poziv. Srpski mediji već su pisali o mogućnosti da im Hrvatska preotme mladog talenta", navedeno je u tekstu na pomenutom sajtu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track