DANI ALVEŠ KORISTI SVAKU PRILIKU DA SE ODBRANI: Brazilski fudbaler u intervjuu negirao krivicu za silovanje
Foto: Profimedia

OSTAJE U ZATVORu

DANI ALVEŠ KORISTI SVAKU PRILIKU DA SE ODBRANI: Brazilski fudbaler u intervjuu negirao krivicu za silovanje

Fudbal -

Brazilski fudbaler Dani Alveš, koji je optužen za silovanje, negirao je krivicu u današnjem intervjuu španskom listu "La Vanguardia", prvom od njegovog odlaska u zatvor u januaru.

Intervju je objavljen nedelju dana nakon što je sud odbio novu žalbu odbrane, koja je tražila puštanje na slobodu 40-godišnjeg fudbalera.

Alves se od 20. januara nalazi u pritvorskom centru u blizini Barselone, pošto je optužen za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 30. decembra.

Dani Alveš
foto: The News Leader of The Bahamas / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, AP Photo/Andre Penner

"Stvarno mi je čista savest u vezi onog što se dogodilo te noći u toaletu VIP dela noćnog kluba Saton. Šta se dogodilo i šta nije", rekao je bivši igrač Barselone i Pari Sen Žermena, koji je istakao da je ta žena "pristala na seksualni odnos".

On se nalazi u španskom zatvoru zbog "visokog rizika od bekstva" u Brazil, koji kao i mnoge države ne izručuje svoje državljane.

Alves je dodao da je u januaru u video snimku lagao kako ne poznaje osobu koja ga je optužila, želeći da zaštiti svoj brak.

"Plašio sam se da ne izgubim Žoanu (suprugu), zato sam lagao. Očajnički sam se borio da spasim brak od svog neverstva, ne brinući o posledicama koje danas plaćam", rekao je on.

Alves je u dosadašnjoj karijeri osvojio 43 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track