FUDBAL SA MLADIM FUDBALERIMA: Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović obradovao mališane u zavičaju
Foto: T. Ilić

bravo

FUDBAL SA MLADIM FUDBALERIMA: Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović obradovao mališane u zavičaju

Fudbal -

Sedamdesetak malih fudbalera predtakmičarskim selekcijama FK Loznica imalo je trening koji će dugo pamtiti. Sa njima je na stadionu Radničkog u Klupcima bio Nemanja Maksimović, reprezentativac Srbije, fudbaler madridskog Hetafea i član selekcije Srbije U-20 koja je 2015. postala prvak sveta, a baš on je u finalu dao pobedonosni gol protiv Brazila.

Dečaci su bili presrećni što se sa njima ’’lopta’’ poznato lice, ali su se potrudili da dobro preznoje popularnog Maksu, koji sa madridskim Hetafeom ima još godinu dana ugovora i nastaviće da se odmerava sa Barsom, Realom i Atletikom u španskoj La ligi. Makso se odlično snašao na ovom nesvakidašnjem zajedničkom treningu, igrao fudbala, dodavanja i dobro se preznojio. Posle ovog sportskog druženja naš reprezetativac je rekao da mu je ‘’drago što je proveo vreme sa mališanima’’.

- Ovo mi je baš prijalo, lepo smo se družili, došao sam da provedem dan sa njima, a bilo ih je mnogo i puni su energije. Rekao bih da su u treningu uživali kao i ja. Sećam se koliko mi je bilo bitno da treniram sa nekim ili upoznam nekoga ko je uspeo u fudbalu i nadam se da će i neki od ovih dečaka biti uspešni fudbaleri – rekao je Maksimović.

1 / 4 Foto: T. Ilić

Od malih fudbalera Maksimović je kao uspomenu na ovaj dan dobio na poklon majicu sa njihovim potpisima i grbom FK Loznica, a predsednik kluba Željko Marković poklonio mu je dres sa brojem šest koji je Makso odmah obukao. On se, inače, nalazi na odmoru tokom kojeg uvek poseti svoju rodnu Banju Koviljaču, gde je u FK Gučevo i načinio prve fudbalske korake, i Loznicu i druži se sa mališanima istoimenog kluba. M

akso je inače, pretplaćen da daje presudne golove, tako je njegovim golom svoj tadašnji klub kazahstansku Astanu uveo u Ligu šampiona, a Srbija je postala prvak sveta na Novom Zelandu, u junu 2015. godine, njegovim pogotkom u 118.minutu. Možda će neki od dečaka sa kojima je sada trenirao krenuti njegovim stopama pa jednoga dana igrati Ligu šampiona, obući dres naše reprezentacije i biti strelac golova koji se uvek pamte.

T.Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track