NIKOLA PETRIĆ U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Golman Napretka nastavlja profesionalnu karijeru u Aziji
Foto: Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

NIKOLA PETRIĆ U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Golman Napretka nastavlja profesionalnu karijeru u Aziji

Fudbal -

Posle uspešne sezone u Napretkovom dresu, u kojoj je ocenjen kao jedan od najboljih superligaških golmana, dobio je Nikola Petrić (32) izuzetno povoljnu finansijsku ponudu iz Saudijske Arabije.

Iako je imao važeći ugovor, Napredak mu je izašao u susret i dogovoren je sporazumni raskid saradnje. Petrić karijeru nastavlja u saudijskom drugoligašu Al Bukirija, gde će ponovo biti saigrač sa nekadašnjim štoperom kuševačkog kluba Nemanjom Kojčićem.

Novi klub Nikole Petrića prethodnu sezonu je završio na drugom mestu, a novo prvenstvo počinje 1. septembra. Nikola Petrić je bio jedan od najboljih golmana Super lige Srbije, među 10 najbolje ocenjenih igrače naše fudbalske elite i najbolji pojedinac u dresu kruševačkih crveno – belih.

Prema mnogim ocenama i pokazateljima on je dve godine uzastopno drugi golman u Srbiji, odmah posle Milana Borjana. Nikola Petrić je rođen u Čačku i svoju profesionalnu karijeru je započeo u Borcu, a u Srbiji je nastupao i za Mladost iz Lučana, Čukarički, Proleter i na kraju za Napredak. Uspešno je branio i u inostranstvu – za Bromapokjarnu iz Švedske, Panačaiki iz Grčke i Ararat iz Jermenije.

Ž. M / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track