GROBARI, SEĆATE LI SE OVOG MALIŠANA? Njegovog oca ste OBOŽAVALI, sa pet godina se borio za život, a sada je potpisao za Čelsi!
Foto: FK Partizan

LEPA VEST!

GROBARI, SEĆATE LI SE OVOG MALIŠANA? Njegovog oca ste OBOŽAVALI, sa pet godina se borio za život, a sada je potpisao za Čelsi!

Fudbal -

Na početku prelaznog roka dogodio se transfer koji bi mogao da bude prilično zanimljiv u Srbiji.

Ne radi se o dobrom polsu nekog srpskog kluba, niti o rekordnom obeštećenju, već o igraču čiji je otac ostavio veliki trag u fudbalu u Srbiji.

U pitanju je Dijego Moreira, sin Almamija Moreira, nekadašnjeg fudbalera Partizana koji je ostao u najlepšim sećanjima navijača.

Njegov sin, Dijego (18), potpisao je petogodišnji ugovor sa Čelsijem, nakon sjajnih partija u mladom timu Benfike.

Dijego je rođen 2004. godine u Liježu, a sa samo tri godine postao je stanovnik Beograda, pošto je njegov otac na leto 2007. potpisao ugovor sa Partizanom.

Crno-beli dres nosio je četiri sezone i za to vreme osvojio je tri titule i dva Kupa Srbije.

Njegov sin ima dvojno državljanstvo, belgijsko i portugalsko, ali je nakon dva meča za reprezentaciju Belgije uzrasta do 15 godina, odlučio da zaigra u mlađim kategorijama nacionalnog tima Portugala.

U junu je odigrao dve utakmica Evropskog prvenstva za selekciju uzrasta do 21 godine, a nakon toga je stavio potpis na ugovor sa velikanom iz Londona.

Dijego je prošle godine sa mladim timom Benfikom postao šampion Evrope, a nema sumnje da je pred njim velika karijera.

Navijači Partizana pamte njegovu simpatičnu pojavu i kovržavu kosu, ali i veliki zdravstveni problem.

Kada je imao pet godina, Dijego je jedva ostao živ. Imao je problem sa dotokom kiseonika i usled neadekvatnog lečenja umalo je došlo do tragedije.

U bolnici u Belgiji bio je na aparatima, ali na sreću uspeo je da se oporavi. Bili su to najteži dani u životu Almamija Moreire.

Njegov naslednik fudbal je učio u omladinskom pogonu Standarda iz Liježa, a 2020. godine prešao je u Benfiku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track