BRĐANO POŠTENO NAMUČILI ČEŠKOG ŠAMPIONA: Remi Čukaričkog i Sparte u poslednjoj prijateljskoj utakmici!
Foto: Čukarički

BRĐANO POŠTENO NAMUČILI ČEŠKOG ŠAMPIONA: Remi Čukaričkog i Sparte u poslednjoj prijateljskoj utakmici!

Fudbal -

Čukarički je u vrlo dobrom meču, najjačoj proveri pred početak sezone, odigrao nerešeno sa šampionom Češke, ekipom Sparte iz Praga – 1:1. Poveli su Česi lepim pogotkom Haraslina u 56. minutu, izjednačio je četiri minuta kasnije Tomović na asistenciju Nikčevića.

Prvu ozbiljniju priliku imala je Sparta, Kuhta je umakao odbrani Čukaričkog, šutirao je sa 15 metara, nejgov prvi pokušaj zaustavila je stativa, lopta se odbila do istog igrača, koji je potom pokušao glavom, ali je tada reagovala odbrana Brđana. Sevnula je pritom i kontra belo-crnih, Tomović je bio u odličnoj prilici, ali je sa 15 metara šutirao zamalo pored stative gola ekipa iz Praga.

U 26. minutu odlično je tukao sa distance Vizner, ali je Filipović još lepše ukrotio njegov udarac. Tri minuta kasnije slična akcija na drugoj strani, završena je snažnim i zamalo nepreciznim šutem Sisoka, sa 20 metara šutirao je preko gola Sparte. Imala je češka ekipa solidnu priliku u 31. minutu, Vizner je lepo centrirao sa desne strane, a glavom je preko gola šutirao Kuhta.

Tri minuta kasnije, Haraslin je iz slobodnog udarca sa 17 metara zatresao Filipovićevu mrežu, ali je loptu na putu do gola skrenuo jedan igrač Sparte, koji je pritom bio u ofsajd poziciji, te je gol poništen. U finišu prvog poluvremena, po jedna prilika na obe strane. Najpre je u 39. minutu Tomović kreirao odličnu priliku za Adžića, koji je iskosa sa leve strane šutirao, ali je Vorel uspeo da izbije loptu u korner. Probao je potom i Vizner sa 16 metara, ali je lopta otišla zamalo preko gola Filipovića.

Šampion Češke je agresivnije krenuo u drugom poluvremenu, a u 56. minutu je i poveo. Ostao je usamljen Haraslin, zakasnio je blok fudbalera Čukaričkog, a fudbaler Sparte je prelepim udarcem poslao loptu pod prečku – 0:1. Bio je to signal Brđanima da zaigraju bolje, a do izjednačenja su došli samo četiri minuta kasnije, Nikčević je sjajnim presingom oteo loptu rivalu, još lepše je uposlio Tomovića, koji je lako pogodio mrežu sa pet metara – 1:1.

Viđena je potom velika borba, uglavnom između dva šesnaesterca. Šansu je dobio i kapiten Docić, prvi put posle operacije slepog creva je bio na terenu, dok je debitovao i Nikola Stanković. Izrazitu priliku za vođstvo imala je Sparta u 80. minutu, posle ubačene lopte iz slobodnog udarca loše je reagovala odbrana Čukaričkog, šutirao je Minčev sa deset metara, ali preko Belićevog gola. Samo dva minuta kasnije pokušao je Ze Mario, ali je u poslednji čas izblokiran. Imala je Sparta šansu i u 85. minutu, tada se Danek oslobodio Subotića i potom šutirao iz okreta, sa desetak metara, zamalo preko gola Brđana. U 88. minutu probao je i Docić iz slobodnog udarca, ali je oprezan bio golman Sparte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track