CRVENA ZVEZDA NEMA NAMERU DA STANE: Velika sportska institucija i moćna društveno-odgovorna organizacija
Foto: www.crvenazvezdafk.com

kapa dole

CRVENA ZVEZDA NEMA NAMERU DA STANE: Velika sportska institucija i moćna društveno-odgovorna organizacija

Fudbal -

FK Crvena zvezda proteklih godina ostvaruje istorijske sportske rezultate, ali je klub iz Ljutice Bogdana 1A bio izuzetno aktivan i na polju humanitarnog i društveno-odgovornog rada.

Crvena zvezda
foto: SEFA KARACAN / AFP / Profimedia

Poslednja humanitarna akcija Crvene zvezde vezana je za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Crveno-beli su celokupan iznos od 50.000 evra, koliko je novca klub osvojio na turniru "Pari Premijer kup" u Sankt Peterburgu, preusmerio za pomoć najugroženijim porodicama Srba i ostalih u južnoj srpskoj pokrajini.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, od svog dolaska na čelo kluba 2014. godine, insistira na društveno odgovornom radu. Baš taj segment bitisanja kluba veoma je važan za sticanje ugleda u srpskom društvu, državi, što ne prolazi nezapaženo ni kod UEFA, gde je Crvena zvezda veoma cenjena i poštovana.

- Uspesi Crvene zvezde su podvizi za dobrobit srpskog naroda. Odlučili smo da nagradu u celosti doniramo narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, kako bismo bar malo pomogli našem ugroženom narodu - rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić i nastavio:

Komemoracija, Siniša Mihajlović, Zvezdan Terzić
foto: Stefan Stojanović/MONDO

- Želimo da sačuvamo naše Kosovo. Nastavićemo da pomažemo onima koji su najugroženiji, jer je Crvena zvezda uvek bila tu za svoj narod, koji je čini velikom.

Prethodnih godina, a posebno u vreme korone, Crvena zvezda imala je ogroman broj humanitarnih i društveno-odgovornih akcija. Treba se samo setiti poseta i donacija Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, dečijem Institutu za onkologiju, trening za mališane iz Dijabetološkog saveza Srbije, ozvaničenju saradnje sa fondacijom „Budi human“, dodela poklona Svratištu za decu, saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd sa sedištem u Zvečanskoj ulici, doniranja sendviča Verskom dobrotvornom starateljstvu u sklopu Srpske pravoslavne crkve, ugošćavanje u klubu dece i ljudi sa posebnim potrebama, podršak ženskom preduzetništvu, saradnja sa školom za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović", podela paketa na Međunarodni dan siromaštva...

Crvena zvezda, Crvena zvezda društveno-odgovorna organizacija
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pokrenuo je klub akciju "Zvezda je porodica" u kojoj besplatno omogućava familijama koje to nisu u mogućnosti, da dođu na utakmice i na stadion. Dugi niz godina na Marakani se organizuje davanje krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, ali ne samo u Beogradu, već i širom Srbije i Republike Srpska. I niz drugih akcija.

U Ljutice Bogdana obećavaju da će nastaviti sa svojim humanim radom, te dodaju da je jedan od glavnih zadataka Crvene zvezde da pored toga što je sportska institucija, bude i društveno-odgovorna organizacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track