IZGLEDA DA JE GOTOVO, ZVEZDA PRODALA STRAHINJU ERAKOVIĆA: Javila se žena prvog čoveka Spartaka i objasnila gde ide mladi Srbin
Foto: Ana Paunković

transfer

IZGLEDA DA JE GOTOVO, ZVEZDA PRODALA STRAHINJU ERAKOVIĆA: Javila se žena prvog čoveka Spartaka i objasnila gde ide mladi Srbin

Fudbal -

Izgleda je saga Crvene zvezde sa Strahinjom Erakovićem i ruskim klubovima Spartakom i Zenitom završena.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema pisanju ruskog portala Metaratings, defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković postigao je dogovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga. Iako je moskovski Spartak želeo prvobitno štopera crveno-belih i reprezentativca Srbije, o transferu su odlučili poslovni odnosi Crvene zvezde i Zenita, odnosno kompanija Gasprom.

- Zenit, kao cigani. Uzimaju igrače kao konje. Potpisuju čak i one koji im, u principu, uopšte nisu potrebni. Naši navijači Crvenu zvezdu smatraju bratskim klubom, ali njihov stariji brat je Zenit - rekla je Zarema Salihova u intervjuu za Metaratings.

Zarema Salihova
foto: Printskrin/Telegram

Supruga vlasnik Spartaka Leonida Feduna kritikovala klub iz Sankt Peterburga. Spartak je ponudio Crvenoj zvezdi 7.000.000 evra za transfer Strahinje Erakovića, a mladi fudbaler već je dogovorio godišnju platu od 1.500.000 evra. Crvenoj zvezdi pripalo je i deset odsto od narednog transfera.

Međutim, pre nego što je dogovor trebalo da bude stavljen na papir i overen, u igru se uključio Zenit. Kao poslovni partner Crvene zvezde, zbog kompanije Gasprom, klub iz Sankt Peterburga imao je pravo preče kupovine.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Aktivirali su tu klauzulu i pod istim uslovima kao moskovski Spartak kupili Strahinju Erakovića. S tim, da bi mladi defanzivac trebalo da ostane na Marakani tokom jeseni i odigra grupnu fazu Lige šampiona, a onda se na zimu preseli u Sankt Peterburg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track