SUDIJSKI EKSPERT USTALASAO SRBIJU: Nije oštećen PARTIZAN, nego TSC! VIDEO
Foto: Printskrin/Jutjub

Jokić o spornoj utakmici

SUDIJSKI EKSPERT USTALASAO SRBIJU: Nije oštećen PARTIZAN, nego TSC! VIDEO

Fudbal -

Sudijski ekspert TV Arena sport Zdravko Jokić analizirao je sporne situacije iz prvog kola Super lige Srbije.

Svakako, u žiži javnosti je derbi između TSC-a i Partizana, posle kojeg se digla velika prašina.

Crno-beli su objavili saopštenje žaleći se na suđenje, a to je ponovio i sportski direktor Ivica Kralj.

Međutim, Jokić smatra da nije oštećen Partizan, već TSC. Po proceni koju je dao sudijski ekspert Jokić, sve odluke koje je Mitić doneo bile su ispravne, sem one da nagradi crno-bele penalom u drugom poluvremenu posle kontakta Saldanje i Ilića.

"Uvek su problematični ti startovi golmana i uvek treba da se gleda lopta. Igrač Partizana je sklonio loptu, golman je stigao i pre kontakta je izbio pod uglom od 90 stepeni. Ne ide prema gol-liniji nego je golman prvi izbio loptu. I to nije prekršaj za penal. Ovde je VAR zakazao, ovo je greška sudije, morali su da zovu sudiju da gleda. Saldanja sklanja loptu, ali u tom trenutku golman stiže i videli ste da je prvi izbija. Ne računa se kontakt nakon izbijene lopte", kazao je Zdravko Jokić koji je označio da je jedina stvar koju je Mitić pogrešio u korist TSC-a iz prvog dela kada Stojića nije "častio" žutim kartonom za faul nad Nikolićem.

Potvrdio je da je prekršaj Kanutea za jedanaesterac postojao, kao i da je Partizanu opravdano poništen gol u situaciji kada se iz pasivnog ofsajda aktivirao Aleksandar Šćekić. Kako se aktivirao? Sudija Jokić kaže tako što je faulirao igrača TSC-a koji je išao na loptu, pre gola Ilića.

"Sudija je u dobrom položaju. U pravilima kažu da ako je igrač u ofsajdu i ometa igrača da pokuša da odigra loptom, onda je to ofsajd. Tada postaje aktivan u odnosu. Šćekić je preprečio kolenom i utisak je bio prvo da lopta ide visoko. Nije tako. Ipak, igrač TSC-a ide u pravcu lopte i želi da odigra tom loptom, a Šćekić ga je faulirao. Možda bi stigao loptu da ga nije zaustavio, dovoljno je da je u pokušaju da odigra loptom. Prvo je bio ofsajd, a onda faul", objasnio je Jokić.

Potvrdio je da je Kalulu zasluženo dobio drugi žuti karton, iako bi neke sudije progledale kroz prste, dok je kazao i da je u redu što je Mitić pustio da se igra posle isteka nadoknade vremena, jer je bila opasna situacija. Takođe, kazao je da je prekršaj za penal TSC-a postojao.

"Mnoge moje kolege greše: prekršaj nije gde je započeo, nego gde se završava. Mnogi kažu da ga je držao van kaznenog prostora, ali igrač stoji na liniji kada se prekršaj završava i linija je deo kaznenog prostora", objasnio je Jokić i potom dao i svoj komentar na saopštenja: "Mitić je sudio šest utakmica Partizanu prošle sezone i ni na jednoj nisu se žalili. Čim je sudio šest utakmica nije bilo primedbi. Možda nije imao dan, možda je izostao timski rad sa VAR-om...".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track