RADNIK PROTIV SPARTAKA U NIŠU: Gljivica uništila travnatu podlogu u Surdulici
Foto: Printscreen

Super liga Srbije

RADNIK PROTIV SPARTAKA U NIŠU: Gljivica uništila travnatu podlogu u Surdulici

Fudbal -

Fudbalski klub Radnik saopštio je danas da će zbog problema sa travnatom podlogom u Surdulici utakmicu drugog kola Super lige Srbije sa Spartakom igrati u Nišu.

"Suština je da se na našem terenu pojavio problem na koji nismo mogli da utičemo i koji nismo uspeli da saniramo u potrebnom roku. Travnatu podlogu je napala gljivica zbog čega je došlo do sušenja trave", navodi se u saopštenju kluba.

Fudbaleri Radnika dočekaće u ponedeljak u Nišu ekipu subotičkog Spartaka, u utakmici drugog kola Super lige Srbije.

Radnik je u prvom kolu Super lige Srbije odigrao nerešeno 0:0 sa ekipom Mladosti u Lučanima, dok je Spartak na svom terenu pobedio IMT sa 2:1.

Surdulički klub je naveo da ulaže "sve raspoložive kapacitete", kako bi se naredne utakmice igrale u Surdulici.

Informaciju o problemima na terenu u Surdulici ove nedelje objavili su beogradski mediji, a predstavnici Radnika dodali da su "uvek bili odgovorni u izvršenju svih obaveza" za ispunjavanje uslova za igranje u Super ligi Srbije.

"Apsolutno nam nije bila namera da bilo šta skrivamo već smo predstavnike Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pozvali baš iz razloga kako bi se uverili u stanje terena i kako bismo zajedno doneli najbolju moguću odluku u vezi sa mogućnošću odigravanja utakmica na našem stadionu", dodaje se u saopštenju.

Predstavnici Radnika napominju da je trenutna travnata podloga postavljena pre pet godina, na čemu se zahvaljaju FSS-u.

Iz Radnika poručuju da će se truditi da i u Nišu budu "dobri domaćini svojim sportskim rivalima".

"Suština je da se na čelu Radnika nalaze odgovorni ljudi, što potvrđuje i činjenica da je Komisija za proveru stanja terena došla na naš zahtev. Desile su se nažalost nepredviđene okolnosti na koje nismo mogli da utičemo i pored velikih ulaganja koje smo izvršili u prethodnom periodu", navodi se i dodaje da će učiniti sve da već u četvrtom kolu protiv Novog Pazara budu domaćini u Surdulici.

Utakmica između Radnika i Spartaka igra se u ponedeljak u Nišu od 18.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track