UBICAMA IZ HRVATSKE PRETI OD 5 GODINA DO DOŽIVOTNE ROBIJE Evo šta očekuje navijače Dinama koji su nasmrt izboli Mihalisa Kacurisa
Foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neće se provesti dobro

UBICAMA IZ HRVATSKE PRETI OD 5 GODINA DO DOŽIVOTNE ROBIJE Evo šta očekuje navijače Dinama koji su nasmrt izboli Mihalisa Kacurisa

Fudbal -

Više od 90 navijača Dinama iz Zagreba uhapšeno je u Atini posle nereda koje su izazvali u noći između ponedeljka i utorka.

Više od 120 navijača hrvatskog kluba napalo je 30-tak pristalica AEK-a ispred stadiona, a tom prilikom je smrtno stradao Mihalis Kacuris.

Šta će biti sa navijačima Dinama koji su stigli u Grčku iako im je to gostovanje bilo zabranjeno?

Sud u Solunu je nedavno sudio 12-rici navijača PAOK-a zbog ubistva Alkisa Kampanosa, pristalice Arisa. Sedmorica su dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ih nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za učestvovanje u navijačkim incidentima sa šest meseci na pet godina robije.

To je loša vest za hrvatske huligane koji bi već u četvrtak mogli da se pojave pred sudom. Sudeći po praksi grčkih sudovima, mogla bi im biti određena kazna od mesec dana u istražnom zatvoru, dok se ne utvrdi ko su tačno ubice Mihalisa Kacurisa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track