SKANDALOZNO SAOPŠTENJE DINAMA IZ ZAGREBA: Umesto da se pokriju ušima, oni OSULI DRVLJE I KAMENJE po AEK-u?! Neviđena sramota
Foto: Profimedia

šta napisaše ovi ljudi?!

SKANDALOZNO SAOPŠTENJE DINAMA IZ ZAGREBA: Umesto da se pokriju ušima, oni OSULI DRVLJE I KAMENJE po AEK-u?! Neviđena sramota

Fudbal -

Dinamo iz Zagreba izdao je sramno saopštenje u kojem je osuo paljbu po AEK-u?!

Umesto da se pokriju ušima posle onoga šta su uradili njihovi huligani, oni su se počeli da prozivaju sa Atinjanima!

Prenosimo u celosti saopštenje:

- Na ovaj način GNK Dinamo želi da reaguje na nekoliko nastupa fudbalskog kluba AEK vezano za tragediju koja se dogodila 7. avgusta ove godine.

- GNK Dinamo je u više navrata jasno, nedvosmisleno, javno i žestoko osudio nerede koji su, nažalost, rezultirali smrtnim slučajem. Nasilju nije mesto u civilizovanom društvu i uvek ćemo se boriti za prave vrednosti koje promoviše naš klub, a iskreno želimo da verujemo da i naš rival AEK deli slične stavove.

Dinamo Zagreb, Bed Blu Bojsi
foto: Profimedia

- Žao nam je što AEK svojim izjavama i ponašanjem beži od odgovornosti, dizanjem tenzija i korišćenjem neprimerenog, agresivnog i huškačkog jezika u zvaničnim saopštenjima u cilju pritiska na UEFA. Posebno je neshvatljivo da on bez ikakvog ustručavanja pokušava da ljudsku tragediju iskoristi za sopstvenu promociju, a rezultat pokazuje odsustvo elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi. Takav pristup smatramo neprikladnim, posebno jer je svima, osim predstavnicima AEK-a, jasno da je GNK Dinamo učinio sve što je u njegovoj moći da do ovakve situacije ne dođe. Za sve događaje u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, odnosno grčka policija i AEK kao klub domaćin.

- Želimo jasno da istaknemo da su se odgovorna lica u klubu stavili na raspolaganje predstavnicima AEK-a, UEFA-e i policije kako bi rasvetlili ceo događaj i vratili atmosferu u sport. Sve vreme smo održavali aktivnu komunikaciju sa svim uključenim stranama osim AEK-a. Predstavnici grčkog kluba su od samog početka opstruisali svaki pokušaj saradnje, traženja najboljeg rešenja. Demonstrativno su napustili organizacioni sastanak na dan utakmice, otkazali zvanični ručak dveju delegacija, odbili bilo kakvu komunikaciju i ovim ponašanjem sebi dodelili ulogu istražitelja, tužioca i sudije. Smatramo da je takav postupak u najmanju ruku apsurdno i opasno poigravanje emocijama u tako delikatnom trenutku.

Dinamo Zagreb
foto: Printscreen

- Najoštrije osuđujemo ovakav vid komunikacije naših sportskih rivala iz Atine, posebno dok je istraga još u toku i iz dana u dan saznajemo nove informacije o nemilom događaju. Ističemo da do ovog trenutka nije utvrđeno da li je počinilac ovog strašnog zločina hrvatski ili grčki državljanin. Ne damo nikome za pravo da se na tako monstruozan način igra sa imenom Dinamo! Naš klub neguje principe poštovanja i zdrave komunikacije sa evropskim protivnicima. Danas se susrećemo sa svime što nije dostojno ponašanja jednog evropskog kluba - zaključili su Zagrepčani.

Izgleda da su zaboravili šta njihovi navijači rade već godinama po Evropi... A, da malo pođu od svog dvorišita?

Kurir sport

Bonus video:

00:54

DEJAN ANĐUS UKAZUJE NA VAŽAN DETALJ U VEZI SA UBISTVOM NAVIJAČA AEK- A U ATINI: To se mora uzet u obzir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track