GRCI NA ULICU POSLALI 7 POLICAJACA! Šokantni detalji kobne noći: Gledali kako počinje KRVAVA TUČA, naređeno im da se ne mešaju
Foto: Twitter/hooliganscz1999

PROPUSTI

GRCI NA ULICU POSLALI 7 POLICAJACA! Šokantni detalji kobne noći: Gledali kako počinje KRVAVA TUČA, naređeno im da se ne mešaju

Fudbal -

Mnogo propusta je napravljeno uoči sukoba u Atini u kojem je navijač AEK-a, Mihalis Kacuris, izgubio život.

Prema informacijama koje su stizale iz Grčke prethodnih dana, tamošnja policija se na katastrofalan način izborila sa situacijom.

Sada su se pojavili detalji i instrukcije koje su dobili policajci uoči kobnih incidenata.

Portal "protothema.gr" navodi da je greška na samom startu bila katastrofalna procena. U saopštenju Poduprave za suzbijanje nasilja u sportu navedeno je da bi hrvatski navijači po dolasku u Atinu trebalo najpre da se sretnu sa navijačima Panatinaikosa sa kojim su u prijateljskim odnosima.

To je bila dobra informacija koja je mogla da se iskoristi, međutim nakon toga stoji da će posle sastanka sa Grcima otići u svoje smeštaje na spavanje i zaključili su da neće biti potrebe za izlaskom na teren te noći.

To se, nažalost, pokazalo kao velika greška.

AEK
foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

KAKO SE ODVIJALA NOĆ?

Navijači Dinama i Panatinaikosa krenuli su u ponedeljak uveče prema stadionu AEK-a, gde su verovatno očekivali obračun sa navijačima AEK-a.

Pomenuti grčki portal otkrio je i kakve instrukcije su dobili policajci koji su bili u blizini stadiona u trenutku kada su tražili pojačanje.

Za početak, policajci su mobilisani oko 22.45 časova kada je postalo primetno prisustvo navijača obučenih u crno. Odmah je na ulicu poslato sedam policajaca, kojima je rečeno da požure kako bi saznali šta se dešava.

Prema istim izvorima, iz centrale je stigla ubrzo nova naredba sedmočlanoj ekipi da idu na stanicu metroa Pefkakija, što su oni i uradili.

Oko 23.00 časa, policajci su videli grupu od oko 100 navijača kako izlaze iz stanice Perisos (Pefkakija i Perisos se nalaze jedna do druge, obe su blizu stadiona AEK-a) i nose palice i motke. Centrala je odmah obaveštena i čekala su se dalja uputstva.

Tada je stigla jasna naredba da se ne mešaju, već da samo izveštavaju o tome šta se dešava.

Jedan od policajaca je ubrzo shvatio da će doći do velikog obračuna zbog čega je tražio pojačanje, koje se pojavilo oko 23.15.

U međuvremenu, sedmorica policajaca su uradila kako im je i naređeno. Sa distance su posmatrali huligane kako pale baklje i započinju tuču.

Kada su javili centrali da je krenuo haos, dobili su sledeći odgovor:

"Ne mešajte se, stanite tu gde ste i snimajte šta se dešava".

AEK, Dinamo Zagreb, Bed Blu Bojs, navijači
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U 23.30, tuča je bile gotova, a policija je krenula da juri i hapsi navijače Dinama.

Prema prvim informacijama, ukupno je uhapšeno 94 navijača Dinama, ali i Panatinaikosa. Oni su u sredu sprovedeni kod tužioca gde je svima određeno zadržavanje u pritvoru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track