ZASTRAŠUJUĆE! Huligani Dinama oteli OVE PREDMETE iz prodavnice - NAORUŽANI DO ZUBA napali i ljude koji su šetali ljubimce!
Foto: Giorgos Arapekos / Zuma Press / Profimedia

UBISTVO U ATINI

ZASTRAŠUJUĆE! Huligani Dinama oteli OVE PREDMETE iz prodavnice - NAORUŽANI DO ZUBA napali i ljude koji su šetali ljubimce!

Fudbal -

Mladići iz Hrvatske su u ponedeljak uveče u Atini, odeveni u crno, pod dubko nabijeni kapama i kapuljačama preko očiju, bili naoružani bodežima, velikim noževima, lancima, tojagama s ekserima, gvozdenim štanglama, eksplozivom i drugim što može da ubije.

Neometano su lutali ulicama i potom napali navijače Fudbalskog kluba AEK koji su se razilazili posle treninga tog tima, piše atinska RTV SKAI o obračunu u kojem je poginuo Grk Mihalisa Kacuris.

Ubijeni Navijač, AEK
foto: Printscreen

Jedan zaposleni u jednoj radnji kaže da su huligani zagrebačkog Dinama tokom pohoda do stadiona čak oteli i poluge za zaključavanje uličnih frižidera.

Na snimcima kamera za nadzor se vidi kako su huligani kroz stambeni deo došli nedaleko od stadiona AEK-a, i tamo čekali do signala za napad, kako su opisali i prodavci koji su to videli. Neki stanovnici koji su izveli svoje pse u šetnju, izjavili su da ih je napala grupa huligana koji su, kako izgleda, kilometrima "usput širili teror", piše SKAI.

Policija pregleda snimke sigurnosnih kamera da bi identifikovala ubicu ili ubice 29-godišnjeg Grka koji je umro pošto je ranjen iskrvario i teturajući se došao do pred blagajnu stadiona.

Na mstu gde je Kacuris pretrpeo ubistveni napad velika je mrlja krvi, a, kao i na oružju huligana, ima i tragova DNK koji će pomoći utvrđivanje odgovornosti svih umešanih.

AEK
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nož za ubistvo, verovatno srpast, kakav se koristi za neke borilačke veštine, nije nađen, ali od ukupno 54 dokaza dva su važna: dva sklopiva noža oštrica dužine 20 i 18 santimetara. Još dva opasna noža su nađena kod 23-godišnjeg Grka i 20-godišnjaka iz Albanije, koji su među 105 uhapšenih.

Istraga zbog ubistva je koncentrisana na 13 osoba: devet Hrvata, tri Grka i jednog Albanca, navodi SKAI.

Dinamo, huligani, Atina, AEK, navjiači, Bed blu bojs
foto: EPA/GEORGE VITSARAS

Na mestu sukoba je nađeno šest drvenih gredica dužine do 180 santimetara, u koje su ukucani ekseri, a na njima su mrlje od krvi.

Očekuje se da će analiza društvenih mreža, sadržaja telefona i drugih uređaja oduzetih uhapšenima, pomoći vlastima da nađu ubicu ili ubice 29-godišnjaka.

Od 105 procesuiranih jedan Grk je u bolnici pod nadzorom zbog teških krivičnih dela, među kojima su: zločinačka organizacija, ubistvo s predumišljajem, podmetanje eksplozije, posedovanje eksploziva, uništavanje imovine, prekršaji na stadionima, nezakonito nošenje vatrenog oružja i njegova upotreba, piše SKAI, dok pojedini grčki mediji smatraju da je taj Grk ubica navijača rivalskog tima ispred stadiona AEK-a.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track