OVAJ RUS JE IGRAO NA MUNDIJALU, A SADA JE OBUKAO UNIFORMU: Čuveni fudbaler na ratišu u okolini Bahmuta!
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

dobrovoljac

OVAJ RUS JE IGRAO NA MUNDIJALU, A SADA JE OBUKAO UNIFORMU: Čuveni fudbaler na ratišu u okolini Bahmuta!

Fudbal -

Bivši fudbalski reprezentativac Rusije Andrej Solomatin kao dobrovoljac otišao je na ratište u Ukrajini.

Andrej Solomatin
foto: Privatna arhiva

Andrej Solomatin (47), nekadašnji član CSKA iz Moskve, postao je član bataljona Espanjola, koji čine navijači ruskih klubova. Dok nije postao dobrovoljac redovno je dolazio na ratište i donosio humanitarnu pomoć sa sportiskinjom Marijom Naumovom za stanovnike Donbasa. Bivši fudbaler se trenutno nalazi na frontu u okolini Bahmuta. Ima i kodno ime na ratištu, zovu ga Soloma.

Nedavno je za ruski klub Torpedo iz Moskve potpisao mladi Ukrajinac Andrej Červjakov. Zbog toga se našao na udaru pojedinaca iz rodne zemlje.

Nedavno se Solomatin obratio ruskim fudbalerima, bivšim i sadašnjim, vezano za podršku Specijalnoj vojnoj operaciji.

- Svi građani Rusije ne smeju da budu po strani. Pre svega, naravno, apel igračima. Sada moramo preći sa reči na dela. Primer je klub CSKA, koji podržava i rečju i delom. Takođe, fudbaler Krila Sovjetov Maksim Vitiugov nije stajao po strani. Ne znam čemu se nadaju funkcioneri i fudbaleri, jasno je da nas u Evropi ne očekuju - rekao je Solomatin u emisiji „Postoji tema" na Match TV i dodao:

Andrej Solomatin
foto: Printskrin/Telegram

- Može se reći da stojim na početku nastanka Espanjole, od oktobra 2022. sam uz te momke. Tako se desilo u životu da sam došao u Lokomotivu, bila je 1994. godina, ekipa se tek formirala, da sam prešao u CSKA, prošao sam sve faze sa klubovima. U maju je održan razgovor sa komandantom, a zatim sam se pridružio bataljonu.

Andrej Solomatin je u periodu od 1998. do 20023. godine nosio dres fudbalske reprezentacije Rusije. Upisao je 13 utakmica za nacionalni tim, bio je standardan na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine. Nosio je dres velikog broja klubova, igrao je i za CSKA i Lokomotivu iz Moskve.

Andrej Solomatin
foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Nosio je Solomatin i dresove moskovskog Torpeda, Obolona iz Kijeva, ekipa Krila Sovjetov i Anžija. Bataljon Espanjola osnovao je 42-godišnji Stanislav Orlov sa pozivnim znakom Španac, jedan od vođa navijačke grupe CSKA Moskva.

Kurir sport / Telegram

Bonus video:

03:53

RAT NE DOBIJA BROJČANO JAČI NEGO ONAJ KOJI SE BRANI! Srbislav Flipović: Rusija je ušla u Ukrajinu zbog otimačine i pljačke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track