PARTIZAN GA SE OLAKO ODREKAO, A ON SADA VREDI 2,7 MILIONA EVRA: Čeka ga jaka liga, čak ga je i PIKSI zvao u reprezentaciju
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

potencijal

PARTIZAN GA SE OLAKO ODREKAO, A ON SADA VREDI 2,7 MILIONA EVRA: Čeka ga jaka liga, čak ga je i PIKSI zvao u reprezentaciju

Fudbal -

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Đorđe Jovanović uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa Bazelom.

Đorđe Jovanović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Snažni centarfor stigao je u Švajcarsku, a kako javlja italijanski novinar Fabricio Romano, Đorđa Jovanovića (24) danas očekuju medicinski pregledi. Ukoliko prođe, njegov sadašnji klub Makabi iz Tel Aviva zaradiće 2.700.000 evra. Od tog transfera imaće koristi i njegov nekadašnji klub Čukarički, koji bi trebalo da dobije 120.000 evra.

Sam Đorđe Jovanović dobiće znatno bolju platu od one koju je imao u Izraelu, a ona je iznosila 400.000 evra godišnje. Prošle sezone Srbin je u 43 utakmice postigao 22 gola za Makabi.

Đorđe Jovanović ponikao je u Partizanu, a u klub je došao kao klinac iz rodnog Leposavića, mesta u Kosovu i Metohiji. Na jednom turniru klinaca primetio ga je tada legendarni Dušan Trbojević. Već 2015. Jovanović je potpisao profesionalni ugovor sa crno-belima.

Šansu u prvom timu Partizana dao mu je 2016. godine trener Ivan Tomić. Prvo je trenirao sa seniorima, a onda i debitovao u prijateljskom meču protiv PAOK iz Soluna. Zvanični debi u crno-belom dresu Đorđe Jovanović imao je 11. decembra 2016. godine protiv Čukaričkog.

Đorđe Jovanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Spletom čudnih okolnosti Partizan je odlučio da se odrekne Đorđa Jovanovića u leto 2018. godine, pa je on otišao u belgijski Lokeren. Potom se preselio u Kadiz, ali ni u jednom od ta dva kluba nije mnogo igrao.

Najbolji potez karijere Đorđe Jovanović uradio je 2021. kada se vratio u Srbiju i potpisao za Čukarički. Tada je u 32 meča postigao 20 golova, što mu je omogućilo transfer u Makabi iz Tel Aviva, a "brđani" su zaradili 1.900.000 evra.

Đorđe Jovanović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Selektor Dragan Stojković Piksi tri puta ga je zvao da igra za reprezentaciju Srbije. Poslednji put je igrao za Orlove u remiju protiv Bugarske u Sofiji (1:1) u okviru kvalifikacija za EP.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track