PARTIZAN NEMA KUD! Crno-bele večeras (21.00) samo ubedljiva pobeda protiv Sabaha vodi u plej-of Lige konferencija
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

PARTIZAN NEMA KUD! Crno-bele večeras (21.00) samo ubedljiva pobeda protiv Sabaha vodi u plej-of Lige konferencija

Fudbal -

Fudbaleri Partizana večeras od 21 sat igraju revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv azerbejdžanskog Sabaha na stadionu u Humskoj.

Crno-beli nakon užasno odigrane prve utakmice u Bakuu imaju zaostatak od dva gola i više nemaju pravo na kiks, moraju od samog početka svim silama da krenu na gol gostiju i da probaju da spasu što se spasti može.

Ne treba mnogo govoriti o tome šta Evropa donosi našem predstavniku - pre svega, finansijski mir i normalno poslovanje bez pritiska, jer sam plasman u Ligu konferencije donosi oko 3.000.000 evra. Ono što je možda još važnije od samog novca jeste to što Evropa predstavlja izlog za fudbalere, jer izabranici Igora Duljaja mogu da se predstave u najmanje šest evropskih utakmica i da im na taj način poraste cena kako bi Partizan u budućnosti mogao da zaradi od njih.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport©

Zato ova utakmica možda predstavlja i prekretnicu sezone za tim iz Humske. Klub je u teškom stanju, i organizaciono i finansijski, pojačanja su kasno stizala, gotovo dva-tri dana pred prvu prvenstvenu utakmicu i još nisu spremni, zatim sukob s najvatrenijim pristalicama koje bojkotuju klub dok je ova uprava tu, a i struja je bila isključena na stadionu do prošle nedelje.

Dakle, veoma teška situacija za klub s tradicijom kakav je Partizan, ali baš zbog toga ovo je prilika da se svi ujedine i pokažu da su najbolji kad je najteže. Na to je ukazao i trener domaće ekipe Igor Duljaj i pozvao navijače na mobilizaciju i da podrže igrače u ovom teškom trenutku.

- Verujem u svoje igrače, ti momci imaju podršku, kao što je bila u Bačkoj Topoli, u Novom Sadu, protiv Radničkog, samo pozitivno. Ako momci budu grešili, dajte im podršku, jer će dati sve od sebe. Ne jurimo tri gola, idemo korak po korak, to su dva gola razlike. Agresivno, pametno, 90 ili 120 minuta, čim izađu, da odmah daju maksimum. Kako oni, tako i mi s klupe i navijači. Nikome se ne dodvoravam. Pozivam navijače, popularne su cene karata od 299 dinara, dođite i podržite ove igrače, jer im mnogo znači - poruči je trener crno-belih.

Igor Duljaj
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije sramota pitati - Tražio sam savete od naših legendi

Duljaj otkriva i da je razgovarao s nekim od bivših igrača i trenera i da je dobio nekoliko saveta, koji su mu značili u pripremi ove jako teške utakmice.

- Bata Mirković, Vermezović, Tumbaković, Petrić, Buda Vujačić... Nije sramota pitati pametnije. Tumbaković mi je rekao: "Ti si unutra, najbolje znaš." Savet svako može da ti da, ali kao što je naš najveći trener rekao, ti si unutra i ti osećaš ekipu. Motivacija je kad izađu na teren i vide publiku, nema bolje motivacije. Kad izađeš na teren, čuješ podršku, sve pada u vodu i ideš samo napred - izjavio je Duljaj.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track