O UBISTVU NAVIJAČA U ATINI PRIČAO I GVARDIOLA: Rasizam i nasilje su oko nas! Pola planete umire od gladi, pola od holesterola!
Foto: (Xinhua) / Xinhua News / Profimedia

U METU

O UBISTVU NAVIJAČA U ATINI PRIČAO I GVARDIOLA: Rasizam i nasilje su oko nas! Pola planete umire od gladi, pola od holesterola!

Fudbal -

Zversko ubistvo navijača grčkog kluba AEK Mihalisa Kacurisa (29) od strane hrvatskih Bed Blu Bojsa i dalje je glavna tema u fudbalskoj Evropi.

Mihalis Kacuranis, AEK, Dinamo, huligani, navijači, Bed blu bojs, ubistvo
foto: screenshot

O ovom nemilom događaju koji se desio prošle nedelje u Atini govorio je i Pep Gvardiola, trener Mančester sitija. I to nakon trijumfa njegovog kluba nad Seviljom posle boljeg izvođenja penala (5:4) na stadionu Karaiskakis u Pireju.

- To je problem društva, a ne fudbala. Rasizam nije problem fudbala nego društva. Rasizam je svuda, nasilje je svuda. Zašto? Zato što je razlika između bogatih i siromašnih prevelika. Nema srednje klase koja bi izbalansirala stanje. Nejednakosti stvaraju probleme. Pola planeta umire od gladi, pola od holesterola - istakao je na početku razgovora Gvardiola.

Pep Gvardiola
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Navijači Dinama iz Zagreba, njih oko 100 nalaze su više grčkih zatvora. Španski trener smatra da je kod njih, ali i kod huligana širom sveta zakazao obrazovni sistem.

- Ono što se dogodilo u Grčkoj, dešava se i u drugim državama. To je pitanje kulture i obrazovanja. Učitelji bi trebalo da budu bolje plaćeni, oni koji rade u zdravstvenom sektoru bi trebalo da budu bolje plaćeni, ali nije tako. Oni koji su na vlasti kradu i svima otežavaju situaciju - objasnio je Gvardiola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track