CELE SEZONE TRESE MREŽE - A U FINALIMA GA NEMA NIGDE: Neverovatan podatak o Erlingu Halandu kruži planetom! Šta se dešava sa njim?
Foto: Paul Currie / AFP / Profimedia

ZANIMLJIV PODATAK

CELE SEZONE TRESE MREŽE - A U FINALIMA GA NEMA NIGDE: Neverovatan podatak o Erlingu Halandu kruži planetom! Šta se dešava sa njim?

Fudbal -

Erling Haland, jedan od najboljih napadača današnjice, poznat je po tome što ne može da prekine da trese mrežu, a ove sezone je i oborio rekord Alana Širera i Endija Kola po broju postignutih golova u Premijer ligi, sa svojih 36 pogodaka.

Ipak, Haland je poznat i po jednoj neslavnoj statistici, a to je da se nije mogao upisati u listu strelaca u svih pet finala koje je igrao pod palicom Pepa Gvardiole, a u podatak se računa i skorašnji susret u UEFA Superkupu sa Seviljom u glavnom gradu Grčke, Atini, gde su Građani slavili.

Erling Haland
foto: DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Grčkoj je bio precizan samo u penal seriji, a to isto važi i za engleski Komjuniti šild, gde ih je ipak Arsenal pobedio. Na početku prošle sezone u istom takmičenju je takođe bio bez gola u nogama, kada je Siti izgubio ovo finale protiv Liverpula 3:1.

Mreža je za njega ostala mirna i u FA Kupu protiv gradskog rivala Junajteda, gde je Siti slavio 2:1, a sreća kod golova ga je zaobišla i u finalu Lige šampiona u Istanbulu protiv Intera, kada su Italijani pobeđeni minimalnim reztultatom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track