SNIMAK ODAO MOGUĆEG INICIJATORA UBISTVA NAVIJAČA AEK: Grčka policija još čuva njegov identitet, ne zna se da li je HRVAT
Foto: EPA/GEORGE VITSARAS

novi detalji

SNIMAK ODAO MOGUĆEG INICIJATORA UBISTVA NAVIJAČA AEK: Grčka policija još čuva njegov identitet, ne zna se da li je HRVAT

Fudbal -

Jedan snimak sa video kamera mogao bi da bude ključan u pronalaženju ubice navijača grčkog AEK Mihalisa Kacurisa.

Bed Blu Bojs, Dinamo Zagreb, AEK
foto: Vasilis Rebapis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Kao što je poznato, za ubistvo su optuženi navijači Dinama iz Zagreba, grupa hrvatskih huligana koja sebe naziva Bed Blu Bojsi. Grčka policija izdala je nalog za njegovo hapšenje, piše portal stranica Javnog servisa Grčke (ERT).

Za još jednom osobom kasno sinoć raspisana je poternica od strane nadležnog istražitelja, piše ERT. Rečeno je da je identifikovan vizuelnim materijalom i da je, prema policijskim izvorima, u prošlosti učestvovao u raznim incidentima i sukobima navijača.

Prema pouzdanim izvorima informacija, on je jedan od onih koji su snimljeni na video materijalu kako vode grupu huligana u blizini stadiona AEK-a. Ovo nije čovek koji je navodno objavio video na društvenim mrežama da je bio u Novoj Filadelfiji u noći 7. avgusta.

AEK, Bed Blu Bojs
foto: Printskrin

Nije isključeno da budu raspisane i druge poternice, jer su prema informacijama preko registarskih oznaka pojedinih automobila identifikovane i druge osobe koje izbegavaju hapšenje. U oblasti istrage, u toku je poređenje genetskog materijala uhapšenih sa nalazima na mestu sukoba.

Iz dosadašnje analize podataka, u laboratorijama, kaže se da se ne može naći identifikacija sa genetskim materijalom ubijenog 29-godišnjaka.

Vizuelni materijal iz epizoda je pod nadzorom policije, dok se od ključne važnosti smatraju mobilni telefoni uhapšenih. Policajci će, nakon odgovarajuće dozvole pravosudnih organa za ukidanje poverljivosti, pokušati da dođu do podataka koji će inicirati trenutni razvoj događaja.

Kurir sport/ERT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track