CRNO NAM SE PIŠE U EVROPI! SRPSKI KLUBOVI RAZOČARALI: Grof Božović ogorčen posle očajnih rezultata TSC, Vojvodine i Partizana
Foto: www.arsenaltula.ru

analiza

CRNO NAM SE PIŠE U EVROPI! SRPSKI KLUBOVI RAZOČARALI: Grof Božović ogorčen posle očajnih rezultata TSC, Vojvodine i Partizana

Fudbal -

Učinak srpskih klubova u kvalifikacijama za UEFA takmičenja krajnje je razočaravajući. Od šest utakmica upisana je samo jedna pobeda i pet ubedljivih poraza.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

Razočarali su TSC u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Vojvodina u eliminacionoj rundi za Ligu konferencije. Upisana su četiri poraza, TSC je izgubio od portugalske Brage, dok su Novosađani poklekli pred kiparskim Apoelom. Partizan je bio polovičan, izgubio je u Azerbejdžanu, ali je zato pobedio u Beogradu Sabah i izborio plej-of za Ligu konferencije.

Fudbalski stručnjak Miodrag Grof Božović analizirao je učinak srpskih klubova u Evropi ovog leta.

- Očekujem još gore rezultate. Teško ćemo mi ovo da popravimo. S jedne strane igraju protiv kvalitetnijih protivnika, što se možda ne može reći za Sabah koji teško da je bolji od Partizana, ali ih je pobedio. Mislim da se naši klubovi nisu dobro pripremili za ovo. Ako pričamo o TSC, ljudi igraju ozbiljno takmičenje, nisu se uopšte pojačali, teško je očekivati neki rezultat - istakao je Božović u razgovoru za Glas Srpske.

Crvena zvezda će igrati grupnu fazu Lige šampiona, a TSC ima zagarantovanu jesen u Ligi Evrope, kao i Čukarički u Ligi konferencije, iako mu predstoji dvomeč sa Olimpijakosom koji bi mogao da ga odvede u Ligu Evrope. Partizan je blizu Lige konferencije.

- Kvalitet naše lige video se u 20. minutu utakmice TSC - Braga. Mora da se smanji liga, da se više ulaže, pogotovo klubovi koji su se direktno plasirali u Evropu, oni su zaradili neke pare. Osim Zvezde, ne vidim da je neko ulagao u neka velika pojačanja. Ovo što imamo pet klubova u Evropi je rezultat toga što su napravili Zvezda i Partizan u posljednjih pet godina - jasno pogađa u suštinu Božović i nastavlja:

Vladan Milojević
foto: Starsport©

- Ne treba zaboraviti onu seriju rezultata koju je napravio Vladan Milojević kada je Zvezda počinjala kvalifikacije od prvog kola. Brzo ćemo se vratiti na nivo na kojem smo bili. Ranije je bilo mnogo teže našim timovima, ove godine imamo izvanrednu situaciju. Zvezda je recimo direktno u grupi Lige šampiona. Objektivno svi imaju bolju situaciju nego Zvezda i Partizan pre nekoliko godina.

Kurir sport/Glas Srpske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track