VELIKI TEST ZA CRNO-BELE: Partizan večeras protiv Nordsjelanda traži povoljan rezultat - SA OVIM TIMOM DULJAJ IGRA PROTIV DANACA
Foto: Starsport©

ISPIT

VELIKI TEST ZA CRNO-BELE: Partizan večeras protiv Nordsjelanda traži povoljan rezultat - SA OVIM TIMOM DULJAJ IGRA PROTIV DANACA

Fudbal -

Fudbaleri Partizana igraju večeras (18.30, RTS 1) prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije u Danskoj, protiv domaće ekipe Nordsjelanda.

Crno-beli se nalaze pred velikim ispitom na severu Evrope, jer su Danci realno jači protivnik u odnosu na azerbejdžanski Sabah, s kojim je Partizan imao Tantalove muke u dvomeču.

„Parni valjak“ spremno dočekuje utakmicu, jer su čelnici kluba iz Humske odložili prvenstveni duel s Radničkim iz Kragujevca koji je trebalo da se odigra za vikend.

Saldanja, Partizan, Sabah
foto: @starsport

Cilj je grupna faza Partizanu bi prolazak u grupnu fazu trećeg po jačini evropskog takmičenja doneo 2.940.000 evra i nove bodove za nacionalni koeficijent, koji su Srbiji preko potrebni kako bi zadržala bar 15. mesto, koje garantuje dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone.

Kapiten Partizana Svetozar Marković rekao je da se seća mečeva s Nordsjelandom iz sezone 2018/2019. i da su Danci mnogo napredovali u odnosu na taj duel.

- Sigurno je da nas očekuje jedna zahtevna utakmica. Mislim da su i oni dosta napredovali u odnosu na naše ranije mečeve, koje smo igrali pre pet godina. Sigurno je da neće biti lako, moramo ostati koncentrisani, fokusirani, pošto želimo da obezbedimo grupnu fazu Lige konferencije - poručio je Marković.

Trener crno-belih Igor Duljaj u Dansku je poveo 24 fudbalera. Prvu utakmicu će zbog crvenog kartona u prethodnom okršaju sa Sabahom preskočiti Kristijan Belić, a među putnicima se nisu našli ni Marko Živković, mladi Nikola Terzić, Nemanja Trifunović i Janko Jevremović.

FK Partizan
foto: Starsport©

Nordsjeland - Partizan 18.30

Stadion: Drim park - Farum. Kapacitet: 10.300. Sudija: Jigal Frid (Izrael). Pomoćnici: Matitjahu Jakobov i Omer Barbiro (obojica Izrael).

Nordsjeland (4-2-3-1): Hansen - Viladsen, Nagalo, Hej, Svenson - Sertdemi, Tverskov - Antman, Dijomande, Osman - Ingvartsen. Trener: Johanes Torup.

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Ščekić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja. Trener: Igor Duljaj.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track