SELEKTOR HRVATSKE IZAZVAO BURU U REGIONU! Reči Zlatka Dalića koje se PAMTE: Naravno da NAVIJAM ZA SRBIJU, za koga bi trebalo?!
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

šta mu bi?

SELEKTOR HRVATSKE IZAZVAO BURU U REGIONU! Reči Zlatka Dalića koje se PAMTE: Naravno da NAVIJAM ZA SRBIJU, za koga bi trebalo?!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, jednom izjavom izazvao je buru u regionu.

Dalić se, posle poslednjih izazova koje je imao sa "kockastima" i pobeda protiv Letonije i Jermenije, našao na jednom događaju u Sarajevu gde je, između ostalog, govorio i o reprezentacijama iz regiona, te se dotakao Srbije.

- Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao mi, ali nešto joj fali. Mi smo se dobro učvrstili na svim nivoima i tada su počeli da dolaze rezultati. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regije, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa za koga bih trebao da navijam? - upitao se Dalić i ostavio mnoge svoje sunarodnike u šoku, a onda nastavio:

Zlatko Dalić
foto: AP

- Nikad nisam loše govorio o Srbiji. Rekao sam jednom da ih ne želim u grupi. Pa normalno je da želim Škotsku koju ćemo da pobedimo, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time potcenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto.

Zatim je Hrvat hvalio i selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija.

- Piksi je bio fudbalski bog, divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se i pričali kao da se znamo 100 godina - zaključio je Dalić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track