OVO BI BILA NAJVEĆA BOMBA PRELAZNOG ROKA U SRBIJI: Partizanov izgubljeni sin se vraća, ali ne u Humsku!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

još se razmišlja

OVO BI BILA NAJVEĆA BOMBA PRELAZNOG ROKA U SRBIJI: Partizanov izgubljeni sin se vraća, ali ne u Humsku!

Fudbal -

Miralem Sulejmani (34), nekadašnji reprezentativac Srbije i izdanak omladinske škole Partizana, mogao bi posle skoro dve decenije internacionalne karijere da se vrati u Srbiju.

Miralem Sulejmani
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Za njega su ozbiljan interes pokazali ljudi iz IMT, a Miralem Sulejmani bi bio ogromno pojačanje za Novobeograđane. Kako Kurir saznaje pregovori se vode već nekoliko nedelja.

Miralem Sulejmani je bez kluba od prošlog leta, kada je okončao saradnju sa Jang Bojsom. Kao takav može da potpiše ugovor u bilo koje vreme, čak i po završetku prelaznog roka. Sada želi sa porodicom da se vrati u Srbiju iz Švajcarske i projekat IMT sa dosta mladih igrača, uz nekolicinu iskusnih mu se veoma sviđa.

Miralem Sulejmani
foto: Starsport©

Miralem Sulejmani je dete Partizana. U klub iz Humske je stigao sa 12 godina kao talentovani klinac iz Batajnice. Posle stipendijskog ugovora, 2007. godine trebalo je da potpiše profesionalni sa Partizanom. Međutim, desio se Herenven.

Iako je Partizan suspendovao Miralema Sulejmanija, holandski Herenven je našao "rupu u zakonu" i preko postupka vođenog i FIFA dobio mladog srpskog fudbalera. Već u prvoj sezoni dobio je trofej "Johan Krojf" kao najbolji mladi igrač Holandije, pa je usledio poziv slavnog Ajaksa.

U leto 2008. godine Miralem Sulejmani potpisao je petogodišnji ugovor sa Ajaksom, a Herenven je zaradio neverovatnih 16.250.000 evra! Srpski fudbaler odigrao je 103 utakmice za klub iz Amsterdama i dao 29 golova. Kasnije je igrao za Benfiku i Jang Bojs.

Miralem Sulejmani
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Za reprezentaciju Srbije Miralem Sulejmani u periodu od 2008. do 2016. godine odigrao je samo 20 utakmica i dao samo jedan gol. Ostaće upamćen po utakmici između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2013, kada ga je na Marakani pogibeljnim i krvničkim startom u prilici za gol oborio Josip Šimunić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track