Na današnjoj sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, najviše pažnje posvećeno je događajima sa utakmica "večitih".

Isključeni igrači Čukarickog Bojan Kovačević i Partizana Aleksandar Šćekić propustiće po dve utakmice zbog nesportskog ponašanja prema sudijama i to u ulozi rezervnih fudbalera, saznaje Kurir. To znaći da Šćekić nije igrati na večitom derbiju koji je na programu u sredu.

U narednom kolu neće nastupiti ni fudbaler Radnika Mihailo Oreščanin zbog isključenja na meču sa Partizanom.

Trener golmana Surduličana Bojan Isailović, će sutrašnji derbi juga sa Radničkim iz Niša, zbog isključenja, posmatrati sa tribina.

Crvena zvezda, Čukaricki i Radnik će platiti po 50.000 dinara zbog nagomilanih kartona u prethodnom kolu, dok "crveno bele", nakon dostave izjašnjenja, očekuje i kazna zbog prekomerne upotrebe pirotehnike od strane njihovih navijača na Banovom brdu.

zvezdacukarickikup66524.jpg
Pedja Milosavljevic/STARSPORT 
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prva liga Srbije

Na terenima Prve lige, takođe su zabeležene nesportske reakcije. Najgore je prošao prvotimac Dubočice Dušan Savić, koji će zbog isključenja, nakon završetka utakmice sa Kolubarom, zbog uvreda upućenih sudiji, pauzirati u naredna dva prvenstva kola.

Utakmicu pauze zaradio je Nikola Jovanović, fudbaler Mačve, zbog uparivanja kartona na meču sa Indjijom.

Po jednu utakmicu preskočiće i šef stručnog štaba Metalca Miloš Obradović, trener golmana Novog Sada Dejan Bogunović i komesar za bezbednost Tekstilca iz Odžaka Damir Vajagić.

Zbog pet i više žutih kartona novčanom kaznom u iznosu od po 33.000 dinara kažnjeni su Mladost GAT i Radnički (SM).

Kurir sport