ZVANIČNO: Fudbalska reprezentacija Nemačke dobila novog selektora!
Foto: EPA/RONALD WITTEK

NAJAVLJENO

ZVANIČNO: Fudbalska reprezentacija Nemačke dobila novog selektora!

Fudbal -

Fudbalski savez Nemačke imenovao je Julijana Nagelsmana za novog selektora i predvodiće ekipu na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Nagelsman je na klupi zamenio Hansija Flika, koji otpušten 10. septembra zbog loših rezultata i posle poraza od Japana 1:4 u prijateljskoj utakmici.

"Julijan Nagelsman je bio naš prvi kandidat za selektora kada je počela potraga. On nije samo apsolutni fudbalski stručnjak, već je na na svojim pozicijama kao mlad trener dokazao da može da motiviše i inspiriše ekipu i čitavo okruženje", rekao je sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke Rudi Feler, preneo je "BBC".

"Njegova vatrenost za fudbalom je primetna i zarazna", dodao je on.

Nagelsman je bez posla otkako je početkom godine dobio otkaz u Bajernu iz Minhena.

On je i pored toga bio pod ugovorom sa minhenskim klubom, ali je uprava postigla dogovor sa čelnicima Fudbalskog saveza da 36-godišnji trener predvodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu čiji će domaćin Nemačka biti od 14. juna do 14. jula sledeće godine.

Flik je otpušten zbog loših rezultata, pošto je u 25 utakmica ostvario 12 pobeda, otkako je preuzeo ekipu u avgustu 2021.

"Imamo Evropsko prvenstvo u našoj zemlji. To je nešto posebno, nešto što se dešava svakih nekoliko decenija. Imam veliku želju da prihvatim taj izazov", rekao je Nagelsman.

On će debitovati na klupi Nemačke u prijateljskoj utakmici protiv SAD 14. oktobra u Konektikatu. Tri dana kasnije Nemačka će igrati protiv Meksika u Filadelfiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track