BIO JE PIKSIJEV DŽOKER, ALI NIJE OTIŠAO NA MUNDIJAL: Sada će ponovo igrati za Srbiju! Ima li srećnijeg čoveka od njega?!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

povratak otpisanog

BIO JE PIKSIJEV DŽOKER, ALI NIJE OTIŠAO NA MUNDIJAL: Sada će ponovo igrati za Srbiju! Ima li srećnijeg čoveka od njega?!

Fudbal -

Mihailo Ristić vratio se u fudbalsku reprezentaciju Srbije posle dve godine. Orlovi sa njim sigurno dobijaju opciju više po levoj strani za utakmice protiv Crne Gore i Mađarske u oktobraskom ciklusu kvalifikacija za EURO 2024.

Mihailo Ristić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Bio je Mihailo Ristić važna karika u timu selektora Dragana Stojkovića tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Igrao je sjajno u dresu francuskog Monpeljea, kao i u dresu selekcije Srbije.

Međutim, napravio je grešku kada je otišao u Benfiku. U velikanu iz Portugala Mihailo Ristić nije dobio pravu šansu, ostao je bez minutaže, a onda i poziva iz srpske reprezentacije. Zbog toga je propustio i odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, što mu je sigurno veoma teško palo.

Dragan Stojković Piksi
foto: @starsport

Nedavno je Mihailo Ristić potpisao ugovor sa Seltom i što je još važnije, počeo je da igra u La Ligi. I to nije promaklo selektoru Draganu Stojkoviću, pa je sa zadovoljstvom momka iz Bijeljine vratio u reprezentaciju.

Bio je Mihailo Ristić akter istorijske utakmice 14. novembra 2021. godine u Lisabonu, kada je Srbija pobedila Portugal rezultatom 2:1 i overila direktan plasman na Mundijal.

Mihailo Ristić
foto: Fss.rs

Doduše, nije ulazio u igru, bio je na klupi, ali je među prvima utrčao na teren kada je Aleksandar Mitrović u dramatičnoj završnici meča rešio pitanje pobednika.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track