SKANDAL POTRESA HRVATSKU! UPRAVA DINAMA PROŠVERCOVALA HULIGANA: Pripadnik BBB umešan u ubistvo stigao u Zagreb kao član kluba
Foto: Marko Prpic / Pixel Media / Profimedia

mutne radnje

SKANDAL POTRESA HRVATSKU! UPRAVA DINAMA PROŠVERCOVALA HULIGANA: Pripadnik BBB umešan u ubistvo stigao u Zagreb kao član kluba

Fudbal -

Hrvatski nedeljnik Nacional otkriva da je fudbalski klub Dinamo 8. avgusta, po povratku iz Atine, nakon što je zbog sukoba u kome je smrtno stradao navijač grčkog tima Mihalis Kacuris, prošvercovao jednog od pripadnika Bed Blu Bojsa.

Mihalis Kacuris, majka ubijenog navijača
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nacional u najnovijem broju piše da su u Grčku putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atine ih se vratilo njih 65. Utakmica između Dinama i AEK je otkazana zbog svirepog ubistva Mihalisa Kacurisa.

Prema pisanju Nacionala, taj slepi putnik bio je jedan od pripadnika Bed Blu Bojsa kojeg je rukovodstvo Dinama u noći kad je došlo do krvavih navijačkih sukoba. Čim su krenula masovna hapšenja hrvatskih navijača huligan je prošvercovan u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, data mu je Dinamova oprema, a onda je ukrcan na čarter let i tako je stigao u Zagreb.

Dinamo, navijači, huligani, Atina, AEK, BBB, Bed blu bojs
foto: YIANNIS PANAGOPOULOS / AFP / Profimedia

Reč je o, kako piše Nacional, Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, zaposlenog i člana Skupštine Dinama. On je navodno nazvao Vlatku Peras, predsednicu uprave Dinama u Atinu, a ona poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je, piše Nacional, potvrdio policiji.

Dino Kordić se, piše Nacional, kad je grčka policija počela da hapsi huligane, sakrio u neki grm i nazvao oca.

- Mali je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku Peras i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po malog. Našli su ga onde potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb - kaže Nacionalu jedan od više izvora koji su priču potvrdili.

Bed Blu Bojs, Dinamo Zagreb, AEK
foto: Vasilis Rebapis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Nacional navodi i da je došlo do sukoba između Vlatke Peras i Bruna Markovića jer on navodno nije sam hteo da odluči o prevozu Kordića te je od Peras tražio službenu potvrdu da ona to traži.

- Ona je njemu potpisala da ga na svoju ruku uvodi u avion - kaže izvor Nacionala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track