ČVRSTO VERUJEM DA ZVEZDA MOŽE DA ZABLISTA! Nikoslav Bjegović zna šta je PRESUDAN FAKTOR u meču Zvezde i Jang bojsa
Foto: Kurir

INTERVJU

ČVRSTO VERUJEM DA ZVEZDA MOŽE DA ZABLISTA! Nikoslav Bjegović zna šta je PRESUDAN FAKTOR u meču Zvezde i Jang bojsa

Fudbal -

Nikoslav Bjegović, bivši fudbaler Crvene zvezde, veruje u svoj klub i optimista je pred meč 2. kola Lige šampiona protiv Jang bojsa. Pred atmosferom na stadionu "Rajko Mitić", gotovo da nema sumnje u uspeh crveno-belih, navodu u intervjuu za Kurir.

Ko će pobediti u sredu?

- Čvrsto verujem da Zvezda protiv Jang bojsa može da zablista i pokaže svima nama da imaju kvalitet i da je mali pad forme ostaje u prošlosti.Presudan faktor može da bude domaći teren, svakako uz publiku. Očekujem pun stadion, sjajnu podršku svih navijača, a naročito huk sa Severa uz sjajnu koreografiju I podšku tokom cele utakmice. Optimista sam i siguran u pozitivan ishod našeg tima. Da li će biti lako? - Neće, da l ih respektujemo? - Da, ali možemo do pobede, možemo.

U kakvoj je forrmi Zvezda, a u kakvoj Švajcarci?

- Zvezda trenutno poseduje kvalitet da prezimi u Evropi i nastavi takmičenje u Liga Evropi i svoju šansu treba tražiti kući,cna domaćem terenu.Nije lako uigrati veliki broj novih igrača i naći idealnih 11 i igrati u sistemu 3:5:2, a bez besprekorne fizičke spreme.Jang bojs:je, dolaskom mladog, ali iskusnog trenera Rafaela Vikija, mnogo toga promenilo u ekipi na bolje.Germanska filozofija:gde dominira fizička sprema, voli da vidi u ekipi mlade, brže igrače.

Nikoslav Bjegović
foto: Kurir

Bojsi su trenutno u odličnoj formi? Od kojih igraca najviše očekuješ iz oba tima?

Zvezda ima sjajne pojedince, počevši od golmana Glazera koji se prestavio u sjajnom izdanju, uliva poverenje celoj ekipi. Uz iskusnog Dragovića očekujem maestralne poteze Mirka Ivanića, uz Bukarija koji može da pobegne svakoj odbrani.

Kada je reč Jang bojsima - u gostima koriste sistem 4:1:3:2 ili 4:3:1:2. U gostima čine sve da povedu i brane se u niskom bloku i čekaju kontru da overe pobedu.Odlično su odigrali protiv Makabija u Izraelu, igrali su taktički na rezultat. Imaju sjajnog mladog golmana Racopia, sjajan vezni red predvođen igračima sa naših prostora koji su rođeni u Lucernu - Ugrinić i Males kojeg je kupio Inter iz Milana. Rekao bih da je glavna snaga Jang bojsa Elia Konga..

Koliko se u Švajvarskoj ulaže u fudbal sada, a koliko ranije?

- Švajcarci mnogo ulažu u fudbal, uz svakodnevni rast kako igrački tako i finansijski. Pravi pokazatelji su novi predivni stadioni.

Da li su jaka fudbalska nacija, imaju li vatrene navijače i odakle su im sadašnji fudbaleri?

- Zahvaljujući strancima uvek su prisutni na velikim takmičenjima. Švajcarski klubovi imaju sjajnu podršku sa tribina. Baziraju se na domaćim igračima, traže profil igrača koji su mladi fizički jaki ,izdrzžjivi i brzi, na kojima će steći profit. Uz domaće igrače to su igrači sa teritorije bivše Jugoslavije, rođeni u Švajcarskoj, kao i dovođenje mladih igrača iz Afrike.

Kakvo je tvoje iskustvo u Švajcarskoj?

- Germanski mentalitet, radi se na fizičkoj spremi, uz fokus na disciplini..Svim srcem sam uz Crvenu zvezdu. Želim im da uz svoj kvalitet i malo sreće zasluženo trijumfuju protiv Jang bojsa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track