ŠVAJCARCE ČEKA PAKAO, ZVEZDA NA MARAKANI IDE SAMO NA POBEDU: Crveno-beli uz Delije žele do tri boda na povratku LŠ u Beograd!
Foto: John Bradley/ProSports / Shutterstock Editorial / Martin Rickett / PA Images / Profimedia

SPEKTAKL

ŠVAJCARCE ČEKA PAKAO, ZVEZDA NA MARAKANI IDE SAMO NA POBEDU: Crveno-beli uz Delije žele do tri boda na povratku LŠ u Beograd!

Fudbal -

Lepa sećanja vežu nas za prethodna učešća u elitnom rangu UEFA, verujem da ćemo slaviti pobedu kod kuće, poručio je tehnički direktor Marko Marin

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00, RTS 1, TV Arena sport) igraju protiv Jang bojsa u drugom kolu Lige šampiona.

Crveno-beli će na dupke punom stadionu "Rajko Mitić" dočekati predstavnika Švajcarske.

Gledajući kroz istoriju, Crvena zvezda se četiri puta sastajala s Jang bojsom i uvek je bila ukupni pobednik. Oba puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put 2004, a poslednji put 2019. godine. Junak prvog dvomeča bio je Nikola Žigić, a drugog Aleksa Vukanović.

Sada su neka nova vremena, oba tima su u grupnoj fazi i žele da zabeleže pobedu, jer su na startu doživeli neuspehe protiv Mančester sitija, odnosno Lajpciga.

- Mnogo smo srećni što se nakon tri godine Liga šampiona vraća na Marakanu. To je najjače takmičenje u Evropi i radujemo se tome. Mnogo lepa sećanja su vezana za prethodna dva mandata u Ligi šampiona i nadamo se da ćemo i ove godine slaviti pobede kod kuće i prikazati Zvezdu u pravom svetlu - bio je staložen Marin.

Marko Marin
foto: Starsport

Grupa u kojoj se nalazi Crvena zvezda, s prvakom Evrope Mančester sitijem, nemačkim Lajpcigom i švajcarskim Jang Bojsom, vrlo je jaka.

- Videli smo već, igrali smo s najboljom ekipom na svetu, Lajpcig izgleda mnogo dobro, igrao je s Bajernom nerešeno i bori se za titulu u Nemačkoj. Svaka grupa u Ligi šampiona je teška. Imamo odličnu ekipu i dobro smo se spremili za ovu utakmicu.

Marko Marin nije imao potrebu da se razmeće izjavama, veruje da će tim koji je selektirao zajedno sa Zvezdanom Terzićem i Barakom Baharom govoriti na terenu.

- Dosta smo se promenili ovog leta, novi igrači i novi trener. Treba vremena da se uklopi sve. Imamo kvalitet, sada je potrebno vreme, ali to ne znači da nismo u formi - objasnio je Marko Marin.

C. zvezda - Jang bojs

21.00 RTS 1, Arena sport

Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 51.755.

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Pomoćnici: Frensis Konor i Dejvid Megiči (oba Škotska).

C. zvezda (3-4-2-1): Glazer - Rodić, Dragović, Điga - Mitrović, Stamenić, Hvan, Bukari - Ivanić, Kraso - Endijaj. Trener: Barak Bahar.

Jang bojs (5-3-2): Rakiopi - Janko, Amenda, Kamara, Benito, Garsija - Nijase, Lauper, Ugrinić - Iten, Elija. Trener: Rafael Viki.

Liga šampiona

Grupa G

1. kolo

M. siti - C. zvezda 3:1 (0:1)

Jang Bojs - Lajpcig 1:3 (1:1)

2. kolo

Lajpcig - M. siti 21.00

C. zvezda - Jang bojs 21.00

  1. Lajpcig 1 1 0 0 3:1 3
  2. M. siti 1 1 0 0 3:1 3
  3. C. zvezda 1 0 0 1 1:3 0
  4. Jang bojs 1 0 0 1 1:3 0

Krcat stadion problem za Švajcarce

Stefan Mitrović, fudbaler Crvene zvezde, kaže da su on i njegovi saigrači spremni za još jedan spektakl na Marakani.

- Znamo koliko navijačima znači utakmica koja nas večeras očekuje i sa tim razmišljanjem se maksimalno pripremamo za Jang bojs. Uočili smo vrline protivnika, ali i delove igre gde možemo da budemo konkurentni i opasni po gol rivala - rekao je Stefan Mitrović i nastavio:

- Analizirali smo susret Švajcaraca protiv Lajpciga i svesni smo kvaliteta koji poseduju. Ipak igramo na našem stadionu i mislim da prednost domaćeg terena donosi mnogo. Utakmica protiv Jang bojsa, koju sam kao navijač posmatrao 2019. godine, biće nam inspiracija za ono što sledi. Verujem da će stadion biti krcat, te da će navijači napraviti spektakl. Biće ovo lično za mene prvi put da igram Ligu šampiona na Marakani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track