CRVENO-BELA BOJA MU JE U SRCU, ALI... Da li Novak Đoković donosi Zvezdi SREĆU ILI NESREĆU?
Foto: Nemanja Nikolić

često je na utakmicama

CRVENO-BELA BOJA MU JE U SRCU, ALI... Da li Novak Đoković donosi Zvezdi SREĆU ILI NESREĆU?

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju Jang Bojs u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona, te su na kraju iščupali bod golom Osmana Bukarija u samom finišu i stignu do 2:2.

Delije su tokom čitavog meča pravile fenomenalnu atmosferu na Marakani, a među navijačima bio je i najbolji teniser planete - Novak Đoković. Nije ovo prvi put da Nole bodri klub za koji navija, a pitanje koje zanima sve u crveno-belom svetu je - da li Đoković donosi Zvezdi sreću ili nesreću?

Sada je crveno-bela javnost očekivala pobedu protiv Jang Bojsa, ali do nje Zvezda nije stigla, isto kao ni protiv Makabija iz Haife u plej-ofu za Ligu šampiona prošle godine.

Na klupi Zvezde tada je bio Dejan Stanković, na tribinama je svoje mesto našao Novak Đoković, a autogol Milana Pavkova u samom finišu meča za 2:2 srušio je snove svima na Marakani i poslao Izraelce u Ligu šampiona.

Bio je Novak i na utakmici Crvene zvezde protiv Radnika iz Surdulice 2018. godine kako bi pružio podršku fudbalerima uoči starta Lige šampiona i susreta sa Napolijem. Zvezda je tada demolirala Radnik sa 6:0, a Đoković je čak ušao i u svlačionicu kako bi pozdravio fudbalere i stručni štab predvođen Vladanom Milojevićem.

Na fudbalu se Novak nije pojavljivao tako često, ali je gost na košarkaškim mečevima bio u daleko više slučajeva.

Pamte se pobede protiv Uniksa u Evrokupu 2014. godine (63:52), kao i Valensije u Evroligi (92:73), ali i neki bolni porazi.

Bio je Đoković i na mečevima koje je Crvena zvezda gubila, pa se tako pamte poraz od Barselone 2021. (69:76) i CSKA iz Moskve 2017. godine (59:85).

Takođe, Novak Đoković bio je nedavno i na otvaranju Evrolige, u meču prvog kola, u kom je Crvena zvezda u beogradskoj "Štark areni" ugostila Asvel. U toj utakmici, crveno-beli su deklasirali rivala rezultatom 94:73.

Kada se sve sabere i oduzme, ne možemo, a da vam ne postavimo pitanje - da li smatrate da Novak Đoković donosi Crvenoj zvezdi sreću ili nesreću?

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track