BAHAR JE PREDSTAVLJAN KAO DA JE GVARDIOLA! Lalatović u svom stilu komentarisao Zvezdinu igru u LŠ: Bolje da im je ostao stari tim!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

U SVOM STILU

BAHAR JE PREDSTAVLJAN KAO DA JE GVARDIOLA! Lalatović u svom stilu komentarisao Zvezdinu igru u LŠ: Bolje da im je ostao stari tim!

Fudbal -

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Nenad Lalatović, govorio je o utakmici tog kluba protiv Jang Bojsa.

Crveno-beli su u drugom kolu Lige šampiona odigrali meč bez pobednika nakon što su imali prednost, a zatim i zaostatak.

Lalatović smatra da je bod protiv švajcarskog tima neuspeh.

- Iskreno, video sam taj meč kao i onaj protiv Sitija. Zvezda ima jak, moćan i skup tim, ali mislim da bi više uradila ona ekipa od prošle sezone nego ova sa skupo plaćenim pojačanjima. Da su ostali Eraković, Borjan, da su igrali Kanga i Katai od početka, mislim da bi to bilo mnogo bolje i sigurno bi Zvezda imala više bodova u Ligi šampiona. To je tim bar 50 odsto jeftiniji od ovoga sad, ali letošnja pojačanja se još nisu pokazala u pravom svetlu. Propuštena je velika šansa za trijumfom, pa Zvezda je pobedila Liverpul u Beogradu sa ko zna koliko jeftinijim timom. Igrali su uglavnom domaći igrač i na klupi je bio domaći trener - rekao je Lalatović za "Meridian sport".

Nenad Lalatović
foto: Starsport

Delovalo je da je Crvena zvezda odradila odličan prelazni rok, ali trenutna forma to ne govori.

- Jeste uprava kluba dovela sjajne i nimalo jeftine igrače, međutim, još uvek se čekaju i tim ne pravi rezultate koje armija navijača očekuje. Kada Jang Bojs dođe na Marakanu, pa i taj Mančester siti, Zvezda mora da ide na pobedu – jednostavno je. Zvezda može i mora bolje, problem je taj što je dominatna u domaćem prvenstvu, kao i to što stranci kojih ima mnogo ne osećaju dres kluba. Oni su ovde došli zbog velikih utakmica i Lige šampiona.

Nije želeo previše da govori o treneru Baraku Baharu koji je u Zvezdu stigao nakon što je prethodne sezone vodio Makabi iz Haife u elitnom evropskom takmičenju.

- Ne bih puno komentarisao njega, neki će reći da sam ljubomoran, a i kolege smo. Doveli smo ga iz izraelskog prvenstva, a predstavljen je kao da je doveden iz Serije A. Napravilo se od njega da je Gvardiola. Za sada nije opravdao svoj dolazak i mislim da je problem taj što je prerano ušao u dobru formu na pripremama i tu se napravila neka lažna slika. Sigurno je dobar trener, potrebno je vreme i nadam se da će to i dokazati. I mi smo sami krivi što smo stvorili sliku kao da je došao iz Arsenala ili Barselone, bio je dominantan u izraelskom prvenstvu.

Barak Bahar
foto: Starsport

Zadovoljan je Lalatović onime što je pokazao Naser Điga, ali ne sviđa mu se velika konkurencija na poziciji štopera.

- Dovedemo Degeneka, dovedemo Đigu, imamo Spajića, Milunovića i Dragovića. Zvezda na toj poziciji ima mnogo igrača, radi se o kvalitetnom igraču i taj penal nije merilo. Pokazao je kvalitet i protiv Sitija i mislim da je čak bolje odigrao taj duel nego protiv Jang Bojsa.

Osman Bukari je bio strelac u prvom kolu protiv Mančester sitija, a protiv Jang Bojsa je na Marakani doneo bod crveno-belima.

- Igrač koji pravi razliku, prebrz je, ali nije mi jasno zbog čega svaki njegov dribling ide u desnu stranu. Za mene je on bio igrač utakmice, asistirao je i dao gol. Pokazao je i kod drugog gola koliko je opasan, protivnici moraju da ga udvajaju, pošto evidentno ne mogu da se nose sa njegovom brzinom. Od svih fudbalera u klubu on je za mene najveće pojačanje iako je došao prošle godine.

Lalatović se kratko zadržao u ukrajinskoj Zorji, a uveliko se sprema za naredni posao u srpskom fudbalu.

- Vratio sam se iz Ukrajine pre dvadesetak dana. Tu sam u Beogradu uživam sa decom, uskoro ću nadam se ponovo da preuzmem neki klub iz Srbije. Uželeo me se srpski fudbal i mislim da će za deset dana sve biti dogovoreno - najavio je Lalatović u razgovoru za "Meridian sport".

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Gužva pred utakmicu Zvezda - Jang Bojs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track