PAKAO RATA! Bivši saradnik Baraka Bahara prošao kroz DRAMU u Izraelu: "Otac mi je bio ZAROBLJEN 36 sati bez STRUJE I VODE"
Foto: Phs Agency/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

nije mu bilo svejedno

PAKAO RATA! Bivši saradnik Baraka Bahara prošao kroz DRAMU u Izraelu: "Otac mi je bio ZAROBLJEN 36 sati bez STRUJE I VODE"

Fudbal -

Ratno stanje u Izraelu pogodilo je čitavu planetu.

Sport je, naravno, stao posle prvih borbi, stranci beže iz ove zemlje, ali nije lako svima da se izvuku. Bivši saradnik Baraka Bahara i tim menadžer Makabija iz Haife, Gil Ofek, u razgovoru za tamošnji portal "One" otkrio je kako je prošao kroz pravu dramu zbog svog oca.

Naime, Ofek senior bio je zarobljen 36 sati bez struje i vode, te je osetio pakao rata, ali je srećom prošao bez posledica.

- Bilo je to oko 36 sati nakon napada na kibuc, dok nismo uspeli da spasimo oca. Teški i izuzetno deprimirajući sati, posebno od onog trenutka kada je veza prekinuta. Kasnije smo shvatili da se tu radi o nestanku struje, kao i vode - počeo je priču tim menadžer Makabija iz Haife, pa nastavio:

- To je kompleksna situacija, situacija rata. Ceo region bio je pun militanata i konstantnog rata. Na našu radost i radost porodice, imali smo samo dobre vesti i otac je stigao bezbedno. Naša srca su sa porodicama za koje vesti i nisu bile baš dobre. Želim odavde da pošaljem želje za brzim oporavkom povređenima i naša srca su uz porodice čiji voljeni nisu sa nama. Pojačanja za celu državu Izrael i vojnike koji nas čuvaju.

SADA SU SVI DOBRO

Otkrio je i kakva je situacija sa njegovom porodicom sada.

- Porodice jednostavno sede, odmaraju, svaka sa svojim ostatkom familije, verovatno prema mestima gde su živeli i koga poznaju. Neki od njih su takvi da ponekad i ne razumeju šta se dešava i tada dolazi do plača. Teški trenuci su unutra, ali socijalni radnici i država ih prate bez prestanka. Ljudi Izraela su najbolji i donose im sve što im je potrebno. Ima dovoljno hrane i stolovi su postavljeni desetinama metara unapred, samo dođite i uzimajte. Biće dobro, ali sada moramo raditi na mentalnom aspektu, oporaviti se i ići napred zaključio je Gil Ofek.

Bivši golman i omladinski reprezentativac

Gil Ofek je sada tim menadžer Makabija iz Haife, a tokom karijere bio je golman i omladinski reprezentativac Izraela. Nastupao je za brojne klubove u svojoj zemlji, te je bio deo Hapoel Akre, Makabi Haife, Ramata, Makabi Nazareta, Makabi Ironi Jata, Ironi Bat Jama, Hapoel Nazareta, Makabi Kirjat Ate i ponovo Makabija Haife gde je završio karijeru.

Za U19 reprezentaciju Izraela nastupao je 18 puta, dok je deo U17 i U18 tima bio po tri puta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track