PROCURILO IME DOBITNIKA ZLATNE LOPTE! Porodični prijatelj slavnog fudbalera tvrdi: Već su mu javili da je pobedio!
Foto: Profimedia

nema dileme

PROCURILO IME DOBITNIKA ZLATNE LOPTE! Porodični prijatelj slavnog fudbalera tvrdi: Već su mu javili da je pobedio!

Fudbal -

Alesandro Doseti, porodični prijatelj slavnog argentinskog fudbalera Lionela Mesija, tvrdi da je fudbaler Inter Majamija u petak obavešten da će mu ponovo biti dodeljeno najprestižnije individualno priznanje u fudbalu - Zlatna lopta.

Mesi je kao osvajač Svetskog prvenstva u Kataru uz maestralnog Erlinga Halanda jedan od glavnih favorta za osvajanje prestižne nagrade.

"Lionelu Mesiju je danas rečeno da je dobitnik Zlatne lopte za 2023" otkrio je prijatelj slavnog Argentinca i vest se ekspresno proširila planetom.

Mesi je bio proglašen za najboljeg igrača Mundijala u Kataru, postigao je sedam golova i upisao tri asistencije. Pored toga, osvojio je prvenstvo Francuske sa Pari Sen Žermenom, upisao 21 gol uz 20 asistencija na 41 utakmici.

Lionel Mesi, Zlatna lopta
foto: Profimedia

Njegov glavni konkurent Erling Haland imao je sezonu za pamćenje u Mančester sitiju. Norvežanin je bio najbolji strealc Premijer lige sa 36 golova, najbolji strelac Lige šampiona sa 12 golova. Osvojio je sa Sitijem čak tri trofeja - Premijer ligu, Ligu šampiona i FA kup. Ipak to nije dovoljno za Zlatnu loptu.

Mesi je nedavno izjavio da mu individualna priznanja nisu važna.

"Je li mi bitna Zlatna lopta? Ne, u ovoj fazi karijere mi nije važna. Uvek sam govorio da mi nisu bitne individualne nagrade, nego timske. Najvažnija nagrada je Svetsko prvenstvo, to je najveća nagrada za mene", rekao je Mesi.

Argentinac je rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, a na drugom mestu je Kristijano Ronaldo koji je pet pota osvajao ovo prestižno priznanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track