PIKSI IZNENADIO SVE, SAMO NE NAS: Fudbal NE MOŽE ovako da se igra! Selektor PRIZNAO GREŠKU, ali to ga nije spasilo u Budimpešti
Foto: Starsport

EKSPERIMENT NIJE USPEO

PIKSI IZNENADIO SVE, SAMO NE NAS: Fudbal NE MOŽE ovako da se igra! Selektor PRIZNAO GREŠKU, ali to ga nije spasilo u Budimpešti

Fudbal -

Utisak je, ili kako selektor kaže, činjenica je da Srbija nije zaslužila da izgubi od Mađarske. Slično su razmišljali vidno razočarani i šokirani fudbaleri našeg nacionalnog tima nakon meča na prepunoj "Puškaš Areni" u Budimpešti.

Odlučio je Dragan Stojković da proba da iznenadi Mađare i na startu utakmice ostavi na klupi za rezervne igrače Dušana Tadića i Filipa Kostića.

Iako se radi o dva kvalitetna mlada igrača koji će u godinama koje su ispred nas verovatno imati značajniju ulogu u nacionalnom timu, eksperiment sa Aleksom Terzićem i Strahinjom Erakovićem u, na papiru najtežoj utakmici u kvalifikacijama, nije prošao uspešno, njih dvojica su već na poluvremenu zamenjeni, a na teren su morali "provereni" Tadić i Kostić.

U svakom slučaju, možemo da kažemo da je Piksiju pošlo za rukom da iznenadi Mađarsku, ali nažalost nije uspeo da iznenadi i sve koji verno prate utakmice "Orlova" i omogući im da gledaju kvalitetno izdanje kada je u pitanju defanziva.

Mađarska, Srbija, Dragan Stojković
foto: Starsport

- Kad je kod nas lopta, ne mogu da nam daju gol - rekao je šaljivo jedan od kolega nakon prvog poluvremena i tom šalom zapravo rekao tužnu istinu da navijači moraju da strepe svaki put kada rival pređe polovinu.

Dobra je Srbija bila napred. I u napadima koji nisu završavani prilikama mogao je da se vidi jasan plan i ideja našeg tima na koji način bi mogao da se ugrozi protivnik. Probao je selektor da uključi Mitrovića u igru, to je donelo i neke dobre stvari, a bilo je i dosta šansi... da ih ne nabrajamo, nije sada ni bitno.

Ali, toliko kritičnih momenata, u trenucima kada protivnik priđe na 30-ak metara od našeg gola, jednostavno ne mogu da ne donesu nešto loše.

Prvi gol, Terzić je ispao kod duge lopte i pokušao da se "opere" tako što je mahao linijskom sudiji i tražio ofsajd, Milenković je zakasnio sa izlaskom i pokušajem da pokrije Terzića, a posle ni Eraković nije stigao da zatvori.

Drugi gol, Pavlović je potpuno nejasno istrčao na Terzićevog igrača i ostavio Salaja samog, a potom Milenković nije izašao na udarac pomenutog fudbalera Mađarske.

Srbija, Mađarska
foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Amaterski, kao u mlađim kategorijama, a na trenutke izgleda i kao da naši fudbaleri ne pričaju istim jezikom i da ne postoji nikakva komunikacija među njima.

Od početka selektorskog mandata Piksi forsira napadački fudbal, odnosno fudbal "na gol više", a to nam već dugo ne donosi dobre rezultate.

Fudbal ne može da se igra bez odbrane, barem ne protiv iole ozbiljnijih ekipa, kakva je Mađarska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track