"TO JE OZBILJAN PROBLEM U NAŠEM FUDBALU" Ranko Stojić analizirao TEŽAK PORAZ Srbije - jednog igrača je baš ISKRITIKOVAO!
Foto: Starsport

ANALIZA

"TO JE OZBILJAN PROBLEM U NAŠEM FUDBALU" Ranko Stojić analizirao TEŽAK PORAZ Srbije - jednog igrača je baš ISKRITIKOVAO!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz od Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sinoć su izabranici Dragana Stojkovića Piksija u Budimpešti izgubili rezultatom 2.1, a na nakon utakmice, utiske je sumirao bivši golman i sadašnji menadžer i stručni analitičar Ranko Stojić.

- Nikad nije dobro izgubiti, naravno da bi bio bolje da smo osvojili bar bod. Više me brine potrošena energija, mnogo je energije ulloženo. Videli smo u poslednjih pet minuta oba tima, ne na se koji je tim više istrošen. Imamo dva dana do Crne Gore, sreća pa nije dug put od Budimpešte do Beograda, biće malo vremena za rekuperaciju. Hrabri to što je bilo dosta kvalitetne igre, iako su poslednjih 20-25 minuta bile iznuđene izmene, i zbog umora, a verovatno je i trener imao svoje taktike zamisli - rekao je Stojić i potom dodao:

- Bilo je malo haotično, ali smo i iz toga imali šanse. Naravno da smo bili u opasnosti da primimo treći gol, ostavljalil smo samo Milenkovića i Pavlovića, čak je i Gudelj igrao ispred odbrane i bio prvi koji je započinjao napade. Sve u svemu, poraz nije prijatan ali možda nam je falilo sreće koje smo imali u Podgorici i u Bugarskoj.

Srbija, Mađarska
foto: AP Photo/Denes Erdos

Moraće Orlovi neke pouke da izvuku iz sinoćnjeg susreta...

- Moraćemo da naučimo da se malo bolje ponašamo u nekim momentima na terenu. U smislu da znamio šta hoćemo u svakom momentu. I u smislu organizacije igre, mirnoće u nekim situacijama, u smislu da kad neki igrači uđu na teren znaju šta da rade i da znaju šta igraju. U nekim momentima je na levoj strani bilo tri-četiri igrača, a na desnoj je ostao samo jedan igrač. Mađari su uvek znali šta da igraju.

Stojić ističe da smo bili prilično tanki po levom boku.

- Ne iskoristiš prilike... Tamo gde je trebalo da budemo najjači, da Terzić i Gaćinović igraju '2 na 1' protiv Mađara, da igra defanzivno, on (mađarski igrač Loik Nego) je pokazao svoje ofanzivne kvalitete. Gaćinović se nijednom nije vratio da pomogne Terziću, Terzić je očekivao da će svi igrači biti u liniji, nažalost Milenkviću nije prvi put da ostane par metara iza ostalih igrača i automatski je ofsajd.

Srbija, Mađarska
foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Iskritikovao je Stojić odbranu Srbije.

- Četiri igrača oko igrača koji postiže gol i nijedan mu ne izlazi u blok. Ovo u Engleskoj ne bi smelo da se desi. To nije samo disciplina, oni misle da tako treba da igraju, tako su formirani, imamo ozbiljan problem u našem fudbalu u načinu kvalitetnog igranja odbrane. To nije uigrana akcija, već slučajnost, pogledajte Milenkovića kod njihovog gola, on ostaje umesto da odmah ide u blok telom".

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track